Najlepša torta od banana i jagoda- bez pečenja

Sastojci:
-oko 800 g keksa petit beurre
-4 kisele pavlake
-320 g šećera u prahu
-4 banane ( 4 komada ako su veće, 5-6 komada, ako su manje )
-0,5 kg jagoda ( sveže, ili zamrznute )
-2-3 šlaga
Priprema:
1.
Kisele pavlake i šećer u prahu izmešati sa kašikom, ali polako, pažljivo, samo nekoliko puta okrenuti da pavlaka ostane čvrsta. U to dodati na kolutiće iseckane banane i jagode i sve zajedno samo blago mešajući sjediniti. Jagode ako su sitnije mogu ostati ucelo, samo krupnije prepoloviti.
2.
Keks podeliti na 4 dela, tako da na tacni bude 4 reda keksa. Fil se isto deli na 4 dela. Tri puta filovati između redova i još jednom gornji sloj keksa. Kada se keks ređa preko fila dobro utisnuti da se spoji sa filom. Gore ukrasiti sa šlagom.
3.
Keks može biti i neki sa kakaom, ili običan, ne mora biti petit beurre. Keks ne treba kvasiti, samo tako suv keks ređati i filovati, jer će od fila dovoljno omekšati. Mora da odstoji najmanje šest sati, a najbolje preko noći u frižderu.
4.
Fil se može praviti i sa malinama, ili breskvama umesto jagoda. Ako hoćemo manji kolač treba napraviti sa pola materijala, ali isto keks i fil deliti na 4 dela.
5.
Prijatno!