Najlepša torta od banana i jagoda- bez pečenja

Najlepša torta od banana i jagoda- bez pečenja
Podelite sa dragim osobama

Sastojci:

-oko 800 g keksa petit beurre

-4 kisele pavlake

-320 g šećera u prahu

-4 banane ( 4 komada ako su veće, 5-6 komada, ako su manje )

-0,5 kg jagoda ( sveže, ili zamrznute )

-2-3 šlaga

Priprema:

1.

Kisele pavlake i šećer u prahu izmešati sa kašikom, ali polako, pažljivo, samo nekoliko puta okrenuti da pavlaka ostane čvrsta. U to dodati na kolutiće iseckane banane i jagode i sve zajedno samo blago mešajući sjediniti. Jagode ako su sitnije mogu ostati ucelo, samo krupnije prepoloviti.

2.

Keks podeliti na 4 dela, tako da na tacni bude 4 reda keksa. Fil se isto deli  na 4 dela. Tri puta filovati između redova i još jednom gornji sloj keksa. Kada se keks ređa preko fila dobro utisnuti da se spoji sa filom. Gore ukrasiti sa šlagom.

3.

Keks može biti i neki sa kakaom, ili običan, ne mora biti petit beurre. Keks ne treba kvasiti, samo tako suv keks ređati i filovati, jer će od fila dovoljno omekšati. Mora da odstoji najmanje šest sati, a najbolje preko noći u frižderu.

4.

Fil se može praviti i sa malinama, ili breskvama umesto jagoda. Ako hoćemo manji kolač treba  napraviti sa pola materijala, ali isto keks i fil deliti na 4 dela.

5.

Prijatno!