Čorbast pasulj sa suvim mesom

Čorbast pasulj sa suvim mesom
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-500 g pasulja

-500 g suvih rebara ( ili sušene kobasice )

-300 g sušene slanine

-2 veće glavice crnog luka

-2-3 čena belog luka

-2-3 veće šargarepe

-1 koren i list peršuna

-2 ravne kašikice soli

-3 ravne kašikice vegete

-0,5 kašikice bibera

-2 pune kašikice crvene slatke paprike

Priprema

1.

Pasulj prvo pregledati i očistiti od nečistoća, zatim oprati iz nekoliko voda. Staviti u manju šerpicu, naliti sa vodom i kada provri ostaviti još da vri tiho nekoliko minuta, zatim pasulj procediti i tu vodu baciti.

2.

Sada uzeti veći lonac i tu  ubaciti pasulj. Sušeno meso oprati u toploj vodi, pa sve iseći na komade i staviti u sud. Iseći crni i beli luk na sitnije kocke, šargarepu i peršun isto iseći , može na veće ili manje komade.

3.

Sada sud naliti sa vodom, oko 2-2,5 l vode dodati, u zavisnosti koje je veličine sud, ali da ima puno tečnosti, jer će pasulj dosta nabubriti. Staviti  čorbu da provri i onda smanjiti da tiho vri 2-2,5 sati. Dodati začine, so, vegetu, biber i crvenu slatku mlevenu papriku. Kada se dodaju začini dobro promešati i posle do kraja kuvanja ne treba mešati, samo ostaviti da tiho vri u poklopljenom sudu. Kada je čorba gotova još dodati seckan peršunov list.

4.

Ova čorba se može praviti i od samo jedne vrste sušenog mesa po želji.

5.

Prijatno!