Odličan recept za krempitu sa ukusom limuna od lisnatog testa

Odličan recept za krempitu sa ukusom limuna od lisnatog testa
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-2 l mleka

-10 jaja

-10 punih kašika šećera dodati u belanca

-10 punih kašika šećera dodati u žumanca

-10 jako punih kašika brašna, koliko može da stane na kašiku

-6 vanil šećera

-rendana kora od 2 limuna

-1 pakovanje ( 500 g ) zamrznutog lisnatog testa

Priprema

1.   Odmrznuti lisnato testo, pa razvući  dve kore i ispeći na prevrnutom plehu. Pleh malo pobrašniti, a kore pre pečenja izbosti viljuškom na nekoliko mesta da se ne bi naduvali prilikom pečenja. Peći oko 10-ak minuta na 200 stepeni.

2.   Staviti 1,5 l mleka da se greje, a 1/2 l ostaviti sa strane za izradu fila od žumanaca.

3.   Razdvojiti belanca i žumanca. U belanca dodati 10 punih kašika šećera, pa ulupati u čvrstu penu.

4.   U činiju sa žumancima dodati 10 punih kašika šećera, pa to izmutiti mikserom, zatim dodati 10 punih kašika brašna i malo mleka od 1/2 l što smo ostavili sa strane. Izraditi da nema grudvica, pa dodati ostatak mleka i sve sjediniti.

5.   Kada je mleko što smo stavili da se greje provrilo, smanjiti da tiho vri i u to sipati fil od žumanaca, pri tom stalno mešajuci fil u sudu i tako do kraja kuvanja mešati da se ne zalepi za dno. Kuvati 10-15 minuta i samo minut pred kraj ubaciti sneg od belanaca i limunovu koru i sada pažljivo, polako samo promešati nekoliko puta sa varjačom da se sve sjedini. Fil se  meša polako da bi ostao čvrst.

6.  Ostaviti fil tako u sudu da se dobro ohladi. Najbolje je filovati kore u nekom dubljem plehu da fil ne procuri sa strane. Dole staviti koru, preko kore sipati fil, pa onda gore ide druga kora.

7.   Gore posuti sa šećerom u prahu.

8.   Ako hoćemo da fil bude jos slađi onda u mleko dodati još 5-6 kašika šećera.

9.   Prijatno!