Krompir čorba sa slaninom

Krompir čorba sa slaninom
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-oko 300 g dimljene slanine

-2 veća krompira

-1 glavica crnog luka

– 3 veće šargarepe

-1 koren peršuna

-peršunov list

-2 ravne kašikice soli

-2 pune kašikice vegete

-bibera po ukusu

-2 pune kašikice crvene paprike

-na vrh kašikice ljute crvene paprike

-oko 2 l vode

-1 puna kašika brašna

-2-3 kašike ulja

-2 jaja

Priprema

1.

Slaninu iseći na kockice ili manje komadiće.

2.

Oljuštiti krompir, šargarepu, luk i peršun, pa sve oprati i iseći na sitnije kocke.

3.

U sud staviti luk i slaninu i na malo ulja, na tihoj vatri propržiti kratko. Zatim  dodati krompir, šargarepu i peršun i sve izmešati.

4.

Posuti sa brašnom i sve zajedno propržiti vrlo kratko, stalno mešajući da se ne zalepi za dno. Zatim dodati crvenu papriku, promešati i odmah naliti sa vodom. Staviti začine, so, vegetu, biber, ljutu crvenu papriku i dobro promešati.

5.

Kuvati na tihoj vatri, poklopljeno oko 30 minuta.

6.

Zatim isključiti ringlu, pa dodati seckano peršunovo lišće i kada čorba prestane da vri dodati 2 umućena jaja. Sipati jako polako i za to vreme mešati čorbu.

7.

Čorba može da se pravi i sa kobasicama, ili kombinovati sa slaninom, a količina može da bude po želji.

8.

Prijatno!