Krompir čorba sa slaninom

Potrebni sastojci
-oko 300 g dimljene slanine
-2 veća krompira
-1 glavica crnog luka
– 3 veće šargarepe
-1 koren peršuna
-peršunov list
-2 ravne kašikice soli
-2 pune kašikice vegete
-bibera po ukusu
-2 pune kašikice crvene paprike
-na vrh kašikice ljute crvene paprike
-oko 2 l vode
-1 puna kašika brašna
-2-3 kašike ulja
-2 jaja
Priprema
1.
Slaninu iseći na kockice ili manje komadiće.
2.
Oljuštiti krompir, šargarepu, luk i peršun, pa sve oprati i iseći na sitnije kocke.
3.
U sud staviti luk i slaninu i na malo ulja, na tihoj vatri propržiti kratko. Zatim dodati krompir, šargarepu i peršun i sve izmešati.
4.
Posuti sa brašnom i sve zajedno propržiti vrlo kratko, stalno mešajući da se ne zalepi za dno. Zatim dodati crvenu papriku, promešati i odmah naliti sa vodom. Staviti začine, so, vegetu, biber, ljutu crvenu papriku i dobro promešati.
5.
Kuvati na tihoj vatri, poklopljeno oko 30 minuta.
6.
Zatim isključiti ringlu, pa dodati seckano peršunovo lišće i kada čorba prestane da vri dodati 2 umućena jaja. Sipati jako polako i za to vreme mešati čorbu.
7.
Čorba može da se pravi i sa kobasicama, ili kombinovati sa slaninom, a količina može da bude po želji.
8.
Prijatno!