Palačinke- filovane sa džemom od jagoda i mlevenim keksom
Potrebno je:
-4 jaja, 2 kašike šećera, 1 ravna kafena kašikica soli, 15 (jako punih ) kašika brašna, 3 dl mleka, 3 dl mineralne vode, 5 kašika ulja i 2 vanil šećera.
Priprema:
1.
U činiji dobro izmešati jaja, šećer, vanilin šećer i so, pa zatim dodati brašno, ulje, 2 dl mleka i tako gustu smesu izraditi da nema grudvica. Sada dodati ostatak mleka 1 dl i mineralnu vodu i sve zajedno sjediniti u homogenu smesu. Ako je testo previše gusto dodati još malo mleka.
2.
Palačinke peći u prethodno zagrejanom tiganju sa nekoliko kapi ulja. Peći na srednjoj vatri i kada se testo odvaja od tiganja okrenuti na drugu stranu.
3.
Filovati sa džemom od jagoda, pa preko toga sipati mleveni keks i urolati.
4.
Palačinke se mogu filovati po želji i sa drugim filom, šećerom i cimetom, orasima ili nekim drugim filom.
–