Palačinke- filovane sa džemom od jagoda i mlevenim keksom

Palačinke- filovane sa džemom od jagoda i mlevenim keksom
Podelite sa dragim osobama

Potrebno je:

-4 jaja, 2 kašike šećera, 1 ravna kafena kašikica soli,  15 (jako punih ) kašika brašna, 3 dl mleka, 3 dl mineralne vode, 5 kašika ulja i 2 vanil šećera.

Priprema:

1.

U činiji dobro  izmešati jaja, šećer, vanilin šećer i so, pa zatim dodati brašno, ulje, 2 dl mleka i tako gustu smesu izraditi da nema grudvica. Sada dodati ostatak mleka 1 dl i mineralnu vodu i sve zajedno sjediniti u homogenu smesu. Ako je testo previše gusto dodati još malo mleka.

2.

Palačinke peći u prethodno zagrejanom tiganju sa nekoliko kapi ulja. Peći na srednjoj vatri i kada se testo odvaja od tiganja okrenuti na drugu stranu.

3.

Filovati sa džemom od jagoda, pa preko toga sipati mleveni keks i urolati.

4.

Palačinke se mogu filovati po želji i sa drugim filom, šećerom i cimetom, orasima ili nekim drugim filom.