Pileće belo meso sa pečurkama i pavlakom iz rerne

Potrebni sastojci
-oko 700-800 g pilećih šnicli od belog mesa
-oko 500 g pečuraka
-oko 80 g maslaca, ili margarina
-2 čaše kisele pavlake
-5 punih kašika prezli
-3-4 čena belog luka
-so i vegeta, po potrebi
-sveže mleveni biber, po potrebi
-2-3 kašike seckanog peršunovog lista
Priprema
1.
Pileće belo meso iseći na šnicle, srednje debljine i začiniti sa mešavinom soli, vegete i bibera.
2.
Pečurke oprati, iseći na krupnije komade i začiniti sa mešavinom soli i bibera po ukusu.
3.
Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. U manjoj posudi na tihoj vatri samo malo otopiti oko 80g maslaca ili margarina. Zatim u pleh poređati dole začinjeno meso, pa preliti sa 2-3 kašike maslaca, zatim meso okrenuti, pa i sa druge strane isto preliti sa maslacem. Sa kašikom ravnomerno raspodeliti maslac preko mesa.
4.
Isečene pečurke staviti preko pilećih šnicli i preliti sa 3-4 kašike maslaca, pa malo izmešati i onda ravnomerno rasporediti po celoj površini mesa.
5.
Izmešati kisele pavlake, iseckan beli luk i prezle, pa to staviti preko pečuraka i izravnati.
6.
Sada još posuti sa seckanim peršunovim lišćem i staviti da se peče na 200 stepeni. Peći oko 45-60 minuta, sve dok lepo ne porumeni.
7.
Pileće šnicle poslužiti sa pire krompirom, pirinčem, salatom od paradajza, ili po želji.
8.
Prijatno!