Desert sa pudingom i keksom

Desert sa pudingom i keksom
Podelite sa dragim osobama

Sastojci:

-1 puding od čokolade

-1 puding od jagode

-1 l mleka

-15-20 komada keksa

-šlag i voće za ukrašavanje

Priprema:

1.

Skuvati puding od jagode i čokolade prema uputstvu, zajedno sa šećerom. Izlomiti keks na krupnije komade ( keks petit beurre, ili neki drugi keks ) .

2.

U činije za posluživanje naizmenično slagati izmrvljeni keks i puding, s tim što se na dno činije prvo stavlja keks. Od ove količine pudinga biće 3-4 male činije deserta, sa po dva reda keksa i dva reda pudinga.

3.

Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa zatim staviti u frižder. Desert ukrasiti šlagom i keksom, ili voćem po izboru.

4.

Puding birati po želji, voćni, čokoladni, vanila, a i voće isto tako. Može se ređati tako red keksa i pudinga u dublji manji pleh, ili u tacni, pa malo povećati količinu keksa, a može i pudinga. Gore ukrasiti jednim šlagom i preko toga voćem. Ostaviti u frižder da dobro stegne i onda seći kao kolač.