Desert sa pudingom i keksom
Sastojci:
-1 puding od čokolade
-1 puding od jagode
-1 l mleka
-15-20 komada keksa
-šlag i voće za ukrašavanje
Priprema:
1.
Skuvati puding od jagode i čokolade prema uputstvu, zajedno sa šećerom. Izlomiti keks na krupnije komade ( keks petit beurre, ili neki drugi keks ) .
2.
U činije za posluživanje naizmenično slagati izmrvljeni keks i puding, s tim što se na dno činije prvo stavlja keks. Od ove količine pudinga biće 3-4 male činije deserta, sa po dva reda keksa i dva reda pudinga.
3.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa zatim staviti u frižder. Desert ukrasiti šlagom i keksom, ili voćem po izboru.
4.
Puding birati po želji, voćni, čokoladni, vanila, a i voće isto tako. Može se ređati tako red keksa i pudinga u dublji manji pleh, ili u tacni, pa malo povećati količinu keksa, a može i pudinga. Gore ukrasiti jednim šlagom i preko toga voćem. Ostaviti u frižder da dobro stegne i onda seći kao kolač.