Brz ručak, pečeni krompir sa jajima i mladim crnim lukom
Sastojci:
-3-4 veća krompira
-4 jaja
-soli, po ukusu
-bibera, po ukusu
-oko 1,5 dl ulja, po potrebi
-4-5 struka mladog crnog luka
Priprema:
1.
Krompir oljuštiti, oprati i iseći na krupnije komade, jednake veličine. Ako je mlad krompir, ili krompir sa tankom ljuskom, ne treba ljuštiti, samo dobro oprati. Krompira je najbolje da bude toliko da ima samo jedan red u tiganju.
2.
Sipati malo ulja u veći tiganj, ili sud tako da pokrije celu površinu dna i ugrejati na srednju temperaturu. Ubaciti isečen krompir i ostaviti da se peče 10-ak minuta, pa onda posle toga do kraja pečenja nekoliko puta okretati, promešati polako da bude ravnomerno pečen sa svih strana. Ukupno peći oko 20-ak minuta, dok lepo ne porumeni.
3.
Kada je već lepo pečen onda malo posoliti i promešati , zatim jedno, po jedno jaje staviti gore na krompir i ostaviti nekoliko minuta da se zapeče jaje na oko. Za vreme pečenja jaja posoliti i pobiberiti.
4.
Krompir sa jajima vaditi rešetkastom kašikom na veliki tanjir, ili tacnu i gore staviti seckan mladi crni luk.
5.
Za salatu pored poslužiti mladi crni, ili beli luk, ili neku drugu salatu po želji.
6.
Prijatno!