Veoma brza pita sa makaronama i sirom

Veoma brza pita sa makaronama i sirom
Podelite sa dragim osobama

Sastojci:

-1 l mleka

-450-500 g makarona ( testenine )

-2 dl kisele pavlake

-250 g sitnog sira ( ili feta sira )

-4 jaja

-2,5 pune kašikice soli

-4 kašike ulja

Priprema:

1.

U većoj činiji umutiti jaja viljuškom, dodati sir ( koji prethodno treba izgnječiti viljuškom ), zatim pavlaku, so, ulje i mleko. Sve zajedno varjačom promešati, blago okretajući smesu da se sjedini.

2.

Sada uzmemo pleh, koji treba da je veličine đuveč pleha i sipamo makarone u prazan pleh. Preko njih prelijemo pripremljenu smesu i blago mešajući varjačom izmešamo da se sve sjedini i da makarone budu ravnomerno raspoređene po smesi.

3.

Makarone treba da su skroz pokrivene sa smesom, pa ako možda nisu dodati još malo mleka, oko 1-1,5 dl, ili koliko je potrebno da budu skroz pokrivene ( da ne ostane ni jedna iznad smese da bi mogla da omekša ) i onda mora još jednom sve da se blago promeša.

4.

Ovako pripremljena pita za pečenje mora da odstoji najmanje 2 sata u frižderu i onda peći na 200 stepeni, oko 60 minuta, odnosno dok lepo ne porumeni.

5.

U frižderu može da odstoji i duže, da se napravi uvece, pa ujutro da se ispeče.

6.

Ako se pita pravi sa feta sirom, ili sa nekim drugim sirom koji je slaniji, onda je dovoljna i 1,5 kafena kašikica soli.

7.

Prijatno!