Sočna pita sa mesom i pavlakom

Sočna pita sa mesom i pavlakom
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-500 g kora za pitu

-750 g mlevenog svinjskog mesa

-3 veće glavice crnog luka

-3 jaja

-4 kašike kisele pavlake

-2,5 dl pavlake za kuvanje

-2 pune kafene kašikice soli

-1 puna kafena kašikica vegete

-1 ravna kašikica bibera

-oko 1,5 dl ulja

Priprema

1.

Staviti mleveno meso i iseckan crni luk u tiganj, dodati so, vegetu, biber i dinstati sve zajedno na malo ulja oko 10-ak minuta.

2.

Ostaviti da se prohladi, pa dodati žumanca i čvrsto ulupana belanca. Sve zajedno izmešati.

3.

Filuje se jedna, po jedna kora. Za jednu koru treba 2 pune kašike fila. Na koru naneti jednu punu kašiku smese, rasporediti pomalo po celoj površini, pa koru saviti i sa jedne i sa druge strane do sredine i ponovo namazati sa još jednom kašikom fila. Urolati, pa ređati u pleh, na papir za pečenje, da sastav bude okrenut nadole.

4.

Ugrejati malo 1 dl ulja, pa kašikom prelivati preko kora i onda staviti pitu da se peče. Peći oko 20 minuta, pa preliti sa prelivom.

5.

Pita se peče ukupno oko 30-35 minuta na 200 stepeni.

6.

Poslužiti uz salatu od krastavaca, paradajza, uz kiselo mleko, ili po želji.

7.

Prijatno!

Preliv za pitu:

Izmešati 4 kašike kisele pavlake i 2,5 dl pavlake za kuvanje i to naneti gore na pitu, pa vratiti na pečenje oko 10 minuta, odnosno dok pita ne porumeni.