Pečene krmenadle u rerni sa senfom i povrćem

Pečene krmenadle u rerni sa senfom i povrćem
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-6 komada svinjskih krmenadli

-3-4 kašike senfa

-3 veće glavice crnog luka

-5-6 čena belog luka

-3  veće šargarepe, ili 4-5 manjih

-so, vegeta i biber po potrebi

-1 puna kafena kašikica crvene mlevene paprike

-po želji može i na vrh kašikice ljute paprike

-6 kašika ulja

Priprema

1.   Krmenadle oprati, ocediti od vode, ili posušiti ubrusom i začiniti sa mešavinom soli, vegete i bibera sa obe strane.

2.   Povrće oljuštiti, oprati i samo veću šargarepu iseći na krupnije komade, ali ako su manje, ostaviti cele.  Za pripremu ovog jela može se uzeti i neko drugo povrće po izboru. Dobro začiniti vegetom, biberom, ili nekim drugim biljnim začinom i sve izmešati.

3.   Krmenadle poređati u pleh koji je obložen papirom za pečenje, pa prvo  posuti crvenom paprikom sa obe strane i kašikom dobro utrljati, zatim  staviti senf isto sa obe strane i kašikom ravnomerno namazati po celoj površini.

4.   Između mesa u pleh rasporediti pripremljeno povrće i sada sve preliti sa nekoliko kašika ulja. Staviti da se peče na 220 stepeni 45-60 minuta, dok ne dobije lepu boju. Dužina pečenja zavisi od debljine krmenadli i od količine povrća.

5.   Otprilike na polovini vremena, kada već gornja strana ima lepu boju, krmenadle treba okrenuti, ali povrće ne treba okretati.

6.   Krmenadle i povrće poslužiti toplo uz pire krompir i salatu, po izboru.

7.   Količina mesa i povrća može se prilagoditi veličini pleha u kojoj ćemo peći, važno je da se povrće lepo rasporedi oko mesa. Može se još dodati i neko drugo povrće po želji, ali da ipak osnova bude beli i crni luk.

8.   Prijatno!