Pečene krmenadle u rerni sa senfom i povrćem
Potrebni sastojci
-6 komada svinjskih krmenadli
-3-4 kašike senfa
-3 veće glavice crnog luka
-5-6 čena belog luka
-3 veće šargarepe, ili 4-5 manjih
-so, vegeta i biber po potrebi
-1 puna kafena kašikica crvene mlevene paprike
-po želji može i na vrh kašikice ljute paprike
-6 kašika ulja
Priprema
1. Krmenadle oprati, ocediti od vode, ili posušiti ubrusom i začiniti sa mešavinom soli, vegete i bibera sa obe strane.
2. Povrće oljuštiti, oprati i samo veću šargarepu iseći na krupnije komade, ali ako su manje, ostaviti cele. Za pripremu ovog jela može se uzeti i neko drugo povrće po izboru. Dobro začiniti vegetom, biberom, ili nekim drugim biljnim začinom i sve izmešati.
3. Krmenadle poređati u pleh koji je obložen papirom za pečenje, pa prvo posuti crvenom paprikom sa obe strane i kašikom dobro utrljati, zatim staviti senf isto sa obe strane i kašikom ravnomerno namazati po celoj površini.
4. Između mesa u pleh rasporediti pripremljeno povrće i sada sve preliti sa nekoliko kašika ulja. Staviti da se peče na 220 stepeni 45-60 minuta, dok ne dobije lepu boju. Dužina pečenja zavisi od debljine krmenadli i od količine povrća.
5. Otprilike na polovini vremena, kada već gornja strana ima lepu boju, krmenadle treba okrenuti, ali povrće ne treba okretati.
6. Krmenadle i povrće poslužiti toplo uz pire krompir i salatu, po izboru.
7. Količina mesa i povrća može se prilagoditi veličini pleha u kojoj ćemo peći, važno je da se povrće lepo rasporedi oko mesa. Može se još dodati i neko drugo povrće po želji, ali da ipak osnova bude beli i crni luk.
8. Prijatno!