Čušpajz od boranije sa mirođijom i pavlakom

Čušpajz od boranije sa mirođijom i pavlakom
Podelite sa dragim osobama

Sastojci:

-500 g boranije

-2 čena belog luka

-1 manja glavica crnog luka

-2-3 kašike ulja ( ili malo maslaca )

-1 čaša kisele pavlake

-1 kašika seckane mirođije (sveže, ili suve )

-1 ravna kašika brašna

-1 ravna kašikica soli

-1 ravna kašikica vegete

-1 ravna kašikica mlevene crvene paprike

-malo sveže mlevenog bibera, po ukusu

Priprema:

1.

Svežu boraniju oprati i iseći, ili koristiti već spremljenu, zamrznutu. Beli i crni luk iseckati na sitnije kockice.

2.

U sud staviti malo ulja, pa dodati seckani beli i crni luk i samo kratko propržiti na umerenoj temperaturi. Odmah dodati boraniju, promešati i dinstati nekoliko minuta mešajući, ako je potrebno dodati nekoliko kašika vode. Nakon toga sipati oko 3-3,5 dl vode, tako da voda prekrije boraniju.

3.

Dodati začine,  pa promešati i sačekati da provri, posle toga smanjiti vatru i ostaviti da tiho vri poklopljeno oko 30 minuta. Za vreme kuvanja nije potrebno mešati.

4.

U jednoj manjoj činiji dobro izmešati pavlaku, brašno i sitno seckanu mirođiju i 10 minuta pred kraj kuvanja dodati u čušpajz. Promešati i sada do kraja kuvanja treba mešati, nekoliko puta da se ne zalepi za dno.

5.

Prijatno!