Goveđa supa sa griz knedlama

Goveđa supa sa griz knedlama
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci:

-750 g govedine sa kostima

-5 šargarepa

-2 korena i list peršuna

-1 glavica crnog luka

-vode oko 2l

-1, 5 ravne kafene kašikice soli

-3 pune kafene kašikice vegete

-4-5 komada bibera u zrnu

Sastojci za knedle:

-1 jaje

-3-4 pune kašike griza

-1/2 ravne kafene kašikice soli

-malo bibera po ukusu

-seckani peršun list

Priprema:

1.

Oprati meso, staviti u hladnu vodu i dodati samo so. Kada počne jače da vri skidati kašikom sa površine belu penu, sve dok se stvara na površini. Sada smanjiti vatru i ostaviti tiho da vri.

2.

Povrće očititi i oprati. Crni luk ostaviti u komadu i tako samo staviti u supu, a šargarepu i peršun iseći na sitnije komade i dodati supi. Supu začiniti još i sa vegetom i biberom u zrnu i kuvati na tihoj vatri oko 2 sata.

3.

Oko 20 minuta pred kraj kuvanja pripremiti smesu za knedle. U manjoj činiji razmutiti jaje sa viljuškom, dodati griz, so, biber i malo sitno seckanog peršunovog lista. Dodavati griz postepeno, sve dok jaje upija, ali da smesa ne bude previše čvrsta, da može kašikom da se meša, jer i sa stajanjem će malo stegnuti.

4.

Stavljati knedle kašikicom, koju svaki put umočimo u supu i kuvati ih 10 minuta. Vaditi male knedlice,  pola kafene kašikice, jer će one prilikom kuvanja narasti. U supu možemo dodati još malo sitno seckanog peršunovog lista.

5.

Meso iz supe poslužiti uz neki sos po izboru.