Pohovano pileće belo meso sa jajima, brašnom i biljnim začinima
Potrebni sastojci
-8 komada šnicli od pilećeg belog mesa
-so, vegeta i biber po potrebi
–oko 1 šolja brašna
-od začina crvena paprika, ljuta paprika, beli luk u prahu, ili neki drugi biljni začin, po želji
-3-4 jaja
-oko 2 dl ulja za prženje, po potrebi
-1 kašika limunovog soka
Priprema
1.
Belo meso iseći na tanje šnicle i začiniti sa obe strane sa mešavinom soli, vegete i bibera. Dobro utrljati rukom začine u meso.
2.
U jednu manju činiju staviti brašno, pa dodati začin po želji. Kašikicu mlevene crvene paprike, malo ljute paprike, beli luk u prahu, ili neki drugi biljni začin i to izmešati sa brašnom.
3.
Umutiti jaja sa viljuškom i u međuvremenu staviti dosta ulja u dublji tiganj, da bude u visini oko 2-3 cm. Ugrejati na jaču srednju temperaturu, da se dobro ugreje i onda svaki komad šnicle uvaljati prvo u začinjeno brašno, zatim u jaja i staviti u ulje da se prži. U tiganj staviti 3 ili 4 šnicle odjednom, u zavisnosti od veličine, da ima između njih dovoljno mesta, da se ne zalepe jedna za drugu, već ih za vreme prženja razdvojiti viljuškom.
4.
Kroz nekoliko minuta proveriti donju stranu i kada je već lepo porumenilo meso, okrenuti na drugu stranu i temperaturu odmah smanjiti i na tihoj vatri pržiti do kraja. Meso treba okretati na svakih pet minuta i ukupno pržiti oko 20 minuta, da oba strana lepo porumeni. Dužina prženja zavisi od debljine mesa, jako tanke šnicle će brže biti gotove, i za 10-15 minuta.
5.
Pohovane šnicle vaditi viljuškom na papirni ubrus da se ocede.
6.
Servirati ih uz pire krompir, bareno povrće, sos ili salatu po želji. Na svako parče mesa se može iscediti limunov sok pre serviranja.
7.
Prijatno!