Krompir salata sa crvenim lukom i limunom
Potrebni sastojci:
-6-7 komada srednjih krompira ( oko 1,5 kg )
-4 jaja
-3 glavice crvenog luka
-3 kašike sirćeta
-5 kašika maslinovog ulja
-2 ravne kafene kašikice soli
-bibera po ukusu
-sok i kora rendana od jednog limuna
Priprema:
1.
Krompir oprati i skuvati u ljusci u posoljenoj vodi ( u vodu dodati kafenu kašikicu soli ). Kuvati oko 40- 45 minuta u zavisnosti od veličine. Kada je skuvan ohladiti pod mlazom hladne vode i ostaviti još oko 30 minuta da se prohladi, pa oljuštiti i onda iseći na kolutove.
2.
Jaja skuvati da budu tvrdo kuvana, 8-10 minuta, očistiti od ljuske i iseći na kolutove.
3.
Crveni luk oljuštiti, oprati i isto seći na tanke kolutove, pa razdvojiti na krugove.
4.
Isečen krompir, jaja i luk staviti u veću činiju, pa dodati so, biber i koru od limuna. Sve preliti sa uljem, sirćetom i limunovim sokom, pa lagano izmešati.
5.
Pre posluženja preliti sa još malo limunovog soka i ukrasiti sa nekoliko kolutova crvenog luka.
6.
Prijatno!