Krompir salata sa crvenim lukom i limunom

Krompir salata sa crvenim lukom i limunom
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci:

-6-7 komada srednjih krompira ( oko 1,5 kg )

-4 jaja

-3 glavice crvenog luka

-3 kašike sirćeta

-5 kašika maslinovog ulja

-2 ravne kafene kašikice soli

-bibera po ukusu

-sok i kora rendana od jednog limuna

Priprema:

1.

Krompir oprati i skuvati u ljusci u posoljenoj vodi ( u vodu dodati kafenu kašikicu soli ). Kuvati oko 40- 45 minuta u zavisnosti od veličine. Kada je skuvan ohladiti pod mlazom hladne vode i ostaviti još oko 30 minuta da se prohladi, pa oljuštiti i onda iseći na kolutove.

2.

Jaja skuvati da budu tvrdo kuvana, 8-10 minuta, očistiti od ljuske i iseći na kolutove.

3.

Crveni luk oljuštiti, oprati i isto seći na tanke kolutove, pa razdvojiti na krugove.

4.

Isečen krompir, jaja i luk staviti u veću činiju, pa dodati so, biber i koru od limuna. Sve preliti sa uljem, sirćetom i limunovim sokom, pa lagano izmešati.

5.

Pre posluženja preliti sa još malo limunovog soka i ukrasiti sa nekoliko kolutova crvenog luka.

6.

Prijatno!