Čušpajz od krompira

Čušpajz od krompira
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci:

-oko 1 kg krompira

-1 glavica crnog luka

-1 ravna kašikica crvene paprike

-1/4 kafene kašikice crvene ljute paprike

-1 ravna kašikica soli

-1 ravna kašikica vegete

-malo bibera, po ukusu

-vode oko 2,5 dl

-2-3 kašike ulja

Priprema:

1.   Krompir oljuštiti, oprati, pa iseći na krupnije kocke. Crni luk isto oljuštiti, oprati i iseći na kockice.

2.   U manji sud staviti iseckan crni luk i na malo ulja kratko propržiti. Sada skinuti sa vatre i dodati crvenu papriku, crvenu ljutu papriku, promešati, pa u to dodati iseckan krompir. Naliti sa vodom tako da krompir bude u vodi, ali da voda ne prekrije krompir odozgore.

3.   Staviti da se kuva, dodati so, vegetu i biber, pa kad provri ostaviti da tiho vri oko 40 minuta, poklopljeno i za vreme kuvanja nije potrebno mešati. Krompir treba dobro da omekša i pomalo da se raskuva.

4.   Kada je gotov, pola količine krompira izgnječiti viljuškom, a pola ostaviti u krupnim komadima.

5.   Po želji se može zakiseliti sa 2 pune kašike kisele pavlake, ili malo jogurta.

6.   Poslužiti uz pečena jaja, kobasice, meso, ćufte i neku salatu po želji.

7.   Prijatno!