Čušpajz od krompira

Potrebni sastojci:
-oko 1 kg krompira
-1 glavica crnog luka
-1 ravna kašikica crvene paprike
-1/4 kafene kašikice crvene ljute paprike
-1 ravna kašikica soli
-1 ravna kašikica vegete
-malo bibera, po ukusu
-vode oko 2,5 dl
-2-3 kašike ulja
Priprema:
1. Krompir oljuštiti, oprati, pa iseći na krupnije kocke. Crni luk isto oljuštiti, oprati i iseći na kockice.
2. U manji sud staviti iseckan crni luk i na malo ulja kratko propržiti. Sada skinuti sa vatre i dodati crvenu papriku, crvenu ljutu papriku, promešati, pa u to dodati iseckan krompir. Naliti sa vodom tako da krompir bude u vodi, ali da voda ne prekrije krompir odozgore.
3. Staviti da se kuva, dodati so, vegetu i biber, pa kad provri ostaviti da tiho vri oko 40 minuta, poklopljeno i za vreme kuvanja nije potrebno mešati. Krompir treba dobro da omekša i pomalo da se raskuva.
4. Kada je gotov, pola količine krompira izgnječiti viljuškom, a pola ostaviti u krupnim komadima.
5. Po želji se može zakiseliti sa 2 pune kašike kisele pavlake, ili malo jogurta.
6. Poslužiti uz pečena jaja, kobasice, meso, ćufte i neku salatu po želji.
7. Prijatno!