Brz ručak, sočne i mekane svinjske šnicle sa sosom od senfa i pavlake

Brz ručak, sočne i mekane svinjske šnicle sa sosom od senfa i pavlake
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-4 komada svinjskih šnicli ( ili junećih, pilećih )

-so, vegeta i biber, po potrebi

-1 puna kašika senfa

-5-6 kašika ulja, ili 1 puna kašika masti, po potrebi

Priprema

1.   Meso treba da je tanko isečeno, ako nije, izlupati kuhinjskim čekićem, ali ako je tanko, nije potrebno izlupati.

2.   Začiniti mešavinom soli, vegete i bibera sa obe strane i namazati ih dobro isto sa obe strane senfom. Ovako u marinadi mogu da odstoje malo u frižderu, a mogu se i odmah peći.

3.   Veći tiganj sa uljem ugrejati  na jaču, srednju temperaturu, pa staviti šnicle u ulje da se peku. Proveravati donju stranu viljuškom, pa kad već dobije lepu boju, okrenuti na drugu stranu. Kada su šnicle sa obe strane dobile boju, smanjiti temperaturu i još malo ih peći. Za vreme pečenja ih okretati na svakih nekoliko minuta da se ravnomerno peku i da dobiju jaču boju. Sve ukupno kratko peći, oko 15-20 minuta, u zavisnosti od debljine mesa.

4.   Kada su šnicle pečene izvaditi ih na tacnu i poslužiti uz pire krompir, pirinač, testeninu, povrće i salatu po želji.

5.   Može se napraviti sos od masnoće u kome su se pekle šnicle.

Priprema sosa od senfa i pavlake:

1.   U masnoću od pečenja šnicli dodati 4 kašike vode, 4 kašike pavlake za kuvanje ( ili kisele pavlake ), 1 kašiku senfa, vegete i bibera po ukusu i malo seckanog peršuna. Sve zajedno kratko prokrčkati, 2-3 minuta.

2.   Ovim sosom se šnicle mogu gore prelivati, ili se šnicle mogu vratiti u sos, kratko još ugrejati i tako poslužiti.

3.   Prijatno!