Brz ručak, sočne i mekane svinjske šnicle sa sosom od senfa i pavlake
Potrebni sastojci
-4 komada svinjskih šnicli ( ili junećih, pilećih )
-so, vegeta i biber, po potrebi
-1 puna kašika senfa
-5-6 kašika ulja, ili 1 puna kašika masti, po potrebi
Priprema
1. Meso treba da je tanko isečeno, ako nije, izlupati kuhinjskim čekićem, ali ako je tanko, nije potrebno izlupati.
2. Začiniti mešavinom soli, vegete i bibera sa obe strane i namazati ih dobro isto sa obe strane senfom. Ovako u marinadi mogu da odstoje malo u frižderu, a mogu se i odmah peći.
3. Veći tiganj sa uljem ugrejati na jaču, srednju temperaturu, pa staviti šnicle u ulje da se peku. Proveravati donju stranu viljuškom, pa kad već dobije lepu boju, okrenuti na drugu stranu. Kada su šnicle sa obe strane dobile boju, smanjiti temperaturu i još malo ih peći. Za vreme pečenja ih okretati na svakih nekoliko minuta da se ravnomerno peku i da dobiju jaču boju. Sve ukupno kratko peći, oko 15-20 minuta, u zavisnosti od debljine mesa.
4. Kada su šnicle pečene izvaditi ih na tacnu i poslužiti uz pire krompir, pirinač, testeninu, povrće i salatu po želji.
5. Može se napraviti sos od masnoće u kome su se pekle šnicle.
Priprema sosa od senfa i pavlake:
1. U masnoću od pečenja šnicli dodati 4 kašike vode, 4 kašike pavlake za kuvanje ( ili kisele pavlake ), 1 kašiku senfa, vegete i bibera po ukusu i malo seckanog peršuna. Sve zajedno kratko prokrčkati, 2-3 minuta.
2. Ovim sosom se šnicle mogu gore prelivati, ili se šnicle mogu vratiti u sos, kratko još ugrejati i tako poslužiti.
3. Prijatno!