Pita sa višnjama i crnom čokoladom

Pita sa višnjama i crnom čokoladom
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci:

-9 komada tankih kora za pitu

-oko 800 g očišćenih višanja, sa sokom zajedno ( sveže, ili zamrznute )

-9-10 punih kašika griza

-9 punih kašika šećera

-2 vanil šećera

-oko 0,5 dl vode

-oko 0,5 dl ulja

-kora od jednog limuna

-150 g crne čokolade

-oko 30 g maslaca

Priprema:

1.   Višnje sa sokom zajedno staviti u činiju i dodati griz, vanil šećer i koru od limuna, pa izmešati. Višnje se ne moraju cediti, jer tako zadrže sav sok i puste u pitu.

2.   U šolji pomešamo ulje i vodu i sa tim ćemo premazivati kore.

3.   Od ove količine višanja dobije se 3 štrudle, pa fil podelimo na tri dela. Za jednu štrudlu izbrojimo po 3 kore i odmah se može uključiti rerna da se greje na 200 stepeni.

4.   Prva kora se premaže četkicom mešavinom vode i ulja, tanko, ali po celoj površini i iskoristiti samo toliko mešavine koliko bude bilo potrebno za premazivanje kora. Zatim stavljamo preko drugu koru, namažemo, pa isto i treću koru. Fil rasporediti kašikom i namazati po celoj površini, a preko fila posuti 3 pune kašike šećera.  Odozgore staviti sitno izlomljene crne čokolade ( 50 g na jednu štrudlu ) i uviti štrudlu. Tako pripremljene štrudle staviti u tepsiju na papir za pečenje.

5.   Umotane štrudle premazati gore istopljenim maslacem i staviti da se peče oko 30-40 minuta na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.

6.   Ohlađenu štrudlu iseći, po želji posuti šećerom u prahu i poslužiti.

7.   Prijatno!