Mešana zelena salata sa jajima, rotkvicama i mladim belim lukom

Mešana zelena salata sa jajima, rotkvicama i mladim belim lukom
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci:

-1 veća glavica zelene salate ( ili dve manje )

-3 kuvana jaja

-5 rotkvica

-3 struka mladog belog luka

-sok i kora od jednog limuna

-3 kašike maslinovog ulja

-0,5 kašikice soli

-malo bibera, po ukusu

Priprema:

1.   Spoljne listove zelene salate odbaciti, pa listove salate oprati i ocediti od vode. Zatim listove iskidati na veće komade, ili iseći nožem. Jaja tvrdo obariti ( 8-10 minuta ), pa oljuštiti i iseći po želji na četvrtine, ili krugove. Rotkvice oprati, pa seći na kolutove. Mladi beli luk oljuštiti, oprati i iseći na kolutiće.

2.   Sve staviti u jednu veću činiju, samo odvojiti nekoliko komada kuvanog jaja za ukrašavanje. Napraviti preliv, u šolju staviti sok od limuna, maslinovo ulje, so i biber, pa sve dobro promešati da se sjedini. Zatim sipati preliv na salatu i blago, pažljivo  sve promešati. Na pripremljenu salatu izrendati koru od limuna.

3.   Salatu pripremiti pola sata pre posluživanja, pa onda još jednom blago promešati. Ako se servira u malim činijama, preko svake  činije sipati gore po 1-2 kašike preliva sa dna salate.

4.   Gore ukrasiti sa komadima kuvanog jaja.

5.   Prijatno!