Zapečene slatke palačinke sa sirom i cimetom

Priprema
1. Pomešati sastojke za testo i napraviti glatku smesu. Dobro izmešati mikserom, ili varjačom i dodavati vodu postepeno, dok se ne dobije smesa odgovarajuće gustine, ne previše retka. Od dobijene smese ispeći palačinke.
2. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Sitan sir izgnječiti viljuškom i pomešati sastojke za punjenje. Ispečene palačinke napuniti sa smesom od sira, kašikom namazati celu površinu, ili samo naneti na jedan kraj i urolati. Na jednu palačinku staviti 1 jako punu kašiku fila i onda će se dobiti 10-12 punjenih palačinki.
3. Za preliv izmešati sastojke i ako ostane smese za punjenje, to sjediniti sa prelivom. Podeliti na dva dela.
4. Manji pleh u kome će se peći palačinke namazati sa polovinom preliva. Zatim poslagati filovane palačinke u pleh i gore ih namazati sa drugom polovinom preliva.
5. Peći ih na 200 stepeni oko 15-20 minuta, dok blago ne porumene. Palačinke pre posluživanja posuti sa cimetom, ili samo sa vanil šećerom, po želji.
6. Ako je manji pleh, a ima više palačinki mogu se poslagati i u dva reda, a između premazati sa prelivom.
7. Prijatno!
Potrebni sastojci
Za smesu za testo:
-4 jaja
-2 pune kašike šećera
-2 vanil šećera
-1 ravna kašikica soli
-15 jako punih kašika brašna ( koliko može da stane na kašiku )
-4 dl mleka
-oko 3 dl mineralne vode, po potrebi
-2-3 kašike ulja
Za smesu za punjenje:
-0,5 kg sitnog sira
-0,5 čaše ( čaša od 2 dl ) kisele pavlake
-1 jaje
-4 pune kašike šećera
-2 vanil šećera
-0,5 kašikice soli
-rendana kora od jednog limuna
Za preliv:
-1,5 čaše ( od 2 dl ) kisele pavlake
-2 pune kašike šećera
-2 vanil šećera
Za posipanje:
-2-3 kašikice cimeta, po ukusu