Torta sa keksom i jagodama-veoma sočna i kremasta

Torta sa keksom i jagodama-veoma sočna i kremasta
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

Za koru:

-1/2 kg jaffa keksa ( ili neki drugi biskvit preliven čokoladom )

-1,5  dl mleka

-125 g margarina

Za fil:

-3 pudinga od vanile

-10 punih kašika šećera

-3 vanil šećera

-1 l mleka

-125 g margarina

Ostali sastojci:

-oko 600-700 g jagoda ( svežih, ili zamrznutih )

-2-3 šlaga

Priprema

1.

Jaffa keks krupno iseckati, na četvrtine i staviti u veću činiju. Za koru prokuvati mleko i margarin kratko, samo toliko da se margarin istopi, pa kad se malo prohladi, preliti krupno iseckani jaffa keks. Izmešati kašikom i zatim staviti na tacnu kao koru, ravnomerno rasporediti.

2.

Skuvati puding sa šećerom i vanil šećerom zajedno i kad se prohladi dodati margarin i dobro izraditi mikserom.

3.

Umutiti šlag, pa filovati tortu. Na pripremljenu koru od jaffa keksa sipati fil od pudinga, preko toga poređati jagode i gore  premazati sa šlagom. Tortu ukrasiti po želji i staviti je u frižder da se hladi.

4.

Torta može da se pravi i sa malinama, kajsijama, ili nekim drugim voćem, po želji.

5.

Prijatno!