Torta sa keksom i jagodama-veoma sočna i kremasta

Potrebni sastojci
Za koru:
-1/2 kg jaffa keksa ( ili neki drugi biskvit preliven čokoladom )
-1,5 dl mleka
-125 g margarina
Za fil:
-3 pudinga od vanile
-10 punih kašika šećera
-3 vanil šećera
-1 l mleka
-125 g margarina
Ostali sastojci:
-oko 600-700 g jagoda ( svežih, ili zamrznutih )
-2-3 šlaga
Priprema
1.
Jaffa keks krupno iseckati, na četvrtine i staviti u veću činiju. Za koru prokuvati mleko i margarin kratko, samo toliko da se margarin istopi, pa kad se malo prohladi, preliti krupno iseckani jaffa keks. Izmešati kašikom i zatim staviti na tacnu kao koru, ravnomerno rasporediti.
2.
Skuvati puding sa šećerom i vanil šećerom zajedno i kad se prohladi dodati margarin i dobro izraditi mikserom.
3.
Umutiti šlag, pa filovati tortu. Na pripremljenu koru od jaffa keksa sipati fil od pudinga, preko toga poređati jagode i gore premazati sa šlagom. Tortu ukrasiti po želji i staviti je u frižder da se hladi.
4.
Torta može da se pravi i sa malinama, kajsijama, ili nekim drugim voćem, po želji.
5.
Prijatno!