Preukusni punjeni argentinski ćevapi sa kajmakom

Preukusni punjeni argentinski ćevapi sa kajmakom
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci:

-500 g mlevenog mesa ( pilećeg belog mesa, svinjskog, junećeg )

-500 g kuvanog belog  krompira

-1 veća  glavica crnog luka

-4-5 čena belog luka

-3 jaja

-2 kašike kajmaka

-seckan peršunov list

-2 ravne kašikice soli

-1 ravna kašikica bibera

-oko 2-3 dl ulja za prženje, po potrebi

Priprema:

1.  Krompir oljuštiti, pa oprati, iseći na veće kocke i staviti da se kuva u posoljenoj vodi oko 30 minuta. Posle dobro procediti od vode i još vratiti na laganu vatru , samo malo da ispari višak vode. Skinuti sa vatre i dobro izgnječiti sa viljuškom. Sačekati da se prohladi, pa tek onda dodati u meso. Crni i beli luk oljuštiti, oprati i sitno iseckati. Peršunov list oprati, pa iseckati. U manjoj činiji 2 belanca odvojiti i viljuškom penasto umutiti.

2.  U činiju staviti mleveno meso, kuvan krompir, iseckan crni i beli luk, 1 celo jaje i 2 žumanca, so, biber i peršunov list. Sve zajedno dobro izmešati i izraditi. Ostaviti smesu u frižder da odstoji 30 minuta da malo stegne, a može se i odmah pripremati.Praviti male loptice sa vlažnim rukama i u ruci rastanjiti u  krug, pa sredinu namazati sa malo kajmaka. Zatvoriti krug, spojiti meso i oblikovati velike ćevape. Svaki ćevap uvaljati u sneg od umućenih belanaca, malo namazati sa svih strana, pa zatim uvaljati u prezle. Poređati na jedan veći tanjir.

3.  Ćevapi se peku u dubokom ulju, na umerenoj, srednje jakoj vatri. U tiganj staviti toliko ćevapa da između njih ima razmaka i da se lepo mogu okretati, tako da ih treba podeliti i peći dva puta. Svaki ćevap pre nego što se stavi na pečenje još jednom lepo oblikovati u ruci. Okretati ih da jednako porumene sa svih strana. Kada je donja strana porumenela, okrenuti ih i posle ih okretati na svakih 5 minuta. Peći oko 20-25 minuta, pa onda vaditi rešetkastom kašikom na papirni ubrus da se ocede.

4.  Ćevapi se mogu pripremati i bez kajmaka po istom postupku.

5.  Servirati na tacni sa sosom, barenim krompirom. Po želji mogu se prelivati sa umućenom kiselom pavlakom u koju je dodat malo soka od limuna.