Pohovano punjeno belo meso sa sirom

Pohovano punjeno belo meso sa sirom
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-4-6 tankih komada šnicli od pilećeg belog mesa

-oko 200 g tvrdog sira, po potrebi

-so i biber, po potrebi

Za pohovanje:

-2-3 jaja

-oko 150 g brašna

-oko 150 g prezli

-2-3 dl ulja, po potrebi

Priprema

1.

Meso izlupati da bude jako tanko, pa posoliti i pobiberiti sa obe strane.  Iseći 4-6 komada sira da budu veličine jedne polovine šnicli i debljine oko 1 cm. Sada uzeti šniclu, pa samo na jednu polovinu mesa staviti sir i zatim preklopiti sir sa  drugom polovinom mesa. Rukom stisnuti krajeve, ili još malo krajeve izlupati kuhinjskim čekićem da se spoje. Tako pripremiti sve preostale šnicle.

2.

Umutiti jaja, pa pripremljeno meso uvaljati prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle sa svih strana. Nakon toga dobro rukom čvrsto stisnuti prezle za meso.

3.

U dublji tiganj sipati dosta ulja, meso ne treba da pliva u ulju, ali da bude prekriveno dno tiganja u debljem sloju. Ugrejati na srednju, umerenu temperaturu, pa kad se ulje ugreje staviti meso da se peče. Ostaviti da donja strana porumeni, pa onda okrenuti sa druge strane , posle smanjiti temperaturu na laganu i peći oko 20-25 minuta. Meso okretati svakih 5 minuta da se ravnomerno zapeče i porumeni.

4.

Pečeno meso vaditi na papirni ubrus da se ocedi od viška masnoće. Poslužiti uz pečen krompir, sos i salatu po želji.

5.

Prijatno!