Juneće šnicle sa belim lukom u sosu od paradajza
Potrebni sastojci
-oko 600 g junećih šnicli
-1 cela glavica belog luka
-oko 0,5 dl paradajz soka
-oko 1 dl ulja
-brašna po potrebi
-dosta seckanog peršunovog lista
-so, vegeta i biber po potrebi
Priprema
1.
Celu jednu glavicu belog luka oljuštiti, oprati i sitno iseckati. Peršunov list oprati i iseckati.
2.
Šnicle istanjiti kuhinjskim čekićem ( ako je meso tanko isečeno, onda ne mora ) i začiniti mešavinom soli, vegete i bibera. U tiganj ugrejati ulje na umerenu temperaturu, pa meso uvaljati u brašno i kratko ispržiti na ulju sa obe strane, po nekoliko minuta, da porumeni.
3.
Poređati šnicle u vatrostalnu posudu, ili neki dublji manji pleh, ili sud. Svaki red između posuti sitno sečenim belim lukom i seckanim peršunom. Gore preliti sa uljem od prženja šnicli i zatim sa paradajz sokom, tako da meso bude prekriveno, pa ako treba sipati još malo paradjz soka.
4.
Šnicle peći u dubljoj posudi i poklopiti za vreme pečenja, ili pokriti aluminijumskom folijom da ne prska. Staviti da se peče na 200 stepeni, 45-60 minuta, u zavisnosti od debljine i količine mesa.
5.
Šnicle se mogu i kuvati na tihoj vatri, u dubljem sudu, poklopljeno i po istom postupku pripreme.
6.
Poslužiti uz pire krompir, pečen krompir, testeninu i salatu, po želji.
7.
Prijatno!