Juneće šnicle sa belim lukom u sosu od paradajza

Juneće šnicle sa belim lukom u sosu od paradajza
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-oko 600 g junećih šnicli

-1 cela glavica belog luka

-oko 0,5 dl paradajz soka

-oko 1 dl ulja

-brašna po potrebi

-dosta seckanog peršunovog lista

-so, vegeta i biber po potrebi

Priprema

1.

Celu jednu glavicu belog luka oljuštiti, oprati i sitno iseckati. Peršunov list oprati i iseckati.

2.

Šnicle istanjiti kuhinjskim čekićem ( ako je meso tanko  isečeno, onda ne mora ) i začiniti mešavinom soli, vegete i bibera. U tiganj ugrejati ulje na umerenu temperaturu, pa meso uvaljati u brašno i kratko ispržiti na ulju sa obe strane, po nekoliko minuta, da porumeni.

3.

Poređati šnicle u vatrostalnu posudu, ili neki dublji manji pleh, ili sud. Svaki red između posuti sitno sečenim belim lukom i seckanim peršunom. Gore preliti sa uljem od prženja šnicli i zatim sa paradajz sokom, tako da meso bude prekriveno, pa ako treba sipati još malo paradjz soka.

4.

Šnicle peći u dubljoj posudi i poklopiti za vreme pečenja, ili pokriti aluminijumskom folijom da ne prska. Staviti da se peče na 200 stepeni, 45-60 minuta, u zavisnosti od debljine i količine mesa.

5.

Šnicle se mogu i kuvati na tihoj vatri, u dubljem sudu, poklopljeno i po istom postupku pripreme.

6.

Poslužiti uz pire krompir, pečen krompir, testeninu i salatu, po želji.

7.

Prijatno!