Musaka od krompira sa mlevenim mesom i slaninom

Potrebni sastojci
Za meso:
-0,5 kg mlevenog mesa ( po izboru )
-oko 150 g dimljene slanine
-2 veće glavice crnog luka
-oko 5 kašika ulja ( po potrebi )
-1 puna kašikica soli
-0,5 kašikice bibera
-0,5 kašikice crvene mlevene paprike
Za krompir:
-oko 1,5 kg krompira ( oljuštenog i isečenog na tanke kolutove )
-1 puna kašikica soli
-1 puna kašikica vegete
-sveže mleveni biber, po ukusu
Za preliv:
-3 jaja
-2 dl mleka
Priprema
1. Slaninu iseći na sitne kockice, pa ubaciti u dublji tiganj, ili sud. Dodati odmah mleveno meso, crni luk i nekoliko kašika ulja, pa sve zajedno dinstati na umerenoj temperaturi, mešajući oko 10 minuta. Pred kraj dodati so, biber i crvenu mlevenu papriku i sve dobro promešati.
2. Krompir oljuštiti, oprati, pa staviti u jednu veću činiju i iseći na tanke kolutove. Zatim začiniti i sve dobro promešati. U međuvremenu rerna može da se uključi na 220 stepeni da se greje.
3. Uzeti jedan dubok pleh ( koji ne treba puniti sa musakom do vrha, već 2-3 cm ispod vrha, da ne prska okolo ) i dno pleha malo nauljiti. Prvo rasporediti polovinu isečenog krompira, zatim preko krompira staviti mleveno meso, a preko mesa ravnomerno rasporediti drugu polovinu krompira.
4. U jednoj manjoj činiji umutiti jaja viljuškom, sipati mleko i sve zajedno malo umutiti, pa preliti preko gornjeg reda krompira. Sipati preko preliva nekoliko kašika ulja i staviti da se peče na 220 stepeni, oko 45 minuta, sve dok dobro ne porumeni.
5. Poslužiti uz kupus salatu, zelenu salatu, ili neku drugu, po želji.
6. Prijatno!