Brzi voćni kolač sa jagodama
Potrebni sastojci:
-300 g brašna
-200 g maslaca ( sobne temperature )
-200 g šećera
-2 vanil šećera
-4 jaja
-3 dl kisele pavlake
-1 prašak za pecivo
-oko 500-700 g očišćenih, iseckanih jagoda ( ili višnje, trešnje, kajsije, maline, ribizle, šljive, po izboru )
-rendana kora od jednog limuna
Priprema:
1.
Maslac i šećer izraditi penasto, pa dodavati jaja jedno, po jedno i dobro izraditi. Dodati pavlaku, izmešati i na kraju brašno i prašak za pecivo.
2.
Tepsiju namazati sa malo maslaca, ili staviti papir za pečenje, pa testo rasporediti kašikom i gore poređati voće. Voće malo utisnemo u testo.
3.
Peći na 200 stepeni oko 35-40 minuta i pre nego što se izvadi proveriti viljuškom da li je pečeno. Ako se testo ne lepi za viljušku, onda je gotov kolač.
4.
Gore posuti sa šećerom u prahu, ili ukrasiti sa šlagom, po želji. Ako se kolač pravi sa višnjama, ocediti ih od viška soka.
5.
Prijatno!