Kremast domaći desert sa jagodama i keksom u čaši

Kremast domaći desert sa jagodama i keksom  u čaši
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-oko 500 g jagoda ( ili malina, svežih, ili zamrznutih )

-oko 150 g bebi piškote, ili neki drugi keks

-3 dl kisele pavlake

-4-5 punih kašika šećera u prahu

-3 vanil šećera

-rendana kora od jednog limuna

-sok od pola limuna

Priprema

1.

U jednu činiju odvojiti pola količine jagoda, pa izmiksirati. Zatim dodati kiselu pavlaku, šećer u prahu, vanil šećer, rendanu koru od limuna i sok od limuna. Dobro to izmešati da se dobije fina krema od jagoda. Sada dodati preostale  jagode, ali pre toga ostaviti sa strane nekoliko za ukrašavanje. Smesu izmešati pažljivo kašikom da jagode ostanu cele.

2.

Piškote izmrviti krupno u jednoj činiji. U velike čaše, ili činije ređati naizmenično keks i kremu od jagoda.

3.

Gore ukrasiti sa nekoliko jagoda i sitno izmrvljenim keksom. Desert ostaviti u frižderu barem 30 minuta da keks omekša.

4.

Prijatno!