Makarone sa makom i limunom

Makarone sa makom i limunom
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci:

-400-500 g testenine

-200 g mlevenog maka

-150 g šećera

-2 vanil šećera

-rendana kora jednog limuna

-prstohvat soli

-1-2 kašika ulja ( ili 1 kašika maslaca )

-voda za kuvanje testenine oko 2 l sa dodatkom 1 pune kafene kašikice soli

Priprema:

1.

Staviti vodu za testeninu da provri, dodati kašikicu soli. Kada je voda dobro provrila ubaciti testeninu i kuvati na tihoj vatri oko 10-12 minuta. Za vreme kuvanja nekoliko puta promešati pažljivo  da se ne zalepi za dno.

2.

Kada je testenina skuvana procediti je i vratiti u šerpu u kojoj se kuvala. Sipati na nju malo ulja, ili staviti komadić maslaca i na tihoj vatri još koji trenutak, mešajući pažljivo kašikom, dobro ugrejati.  Skinuti sa vatre i odmah dodati mleveni mak, šećer, vanilin šećer, prstohvat soli i rendanu limunovu koricu. Dobro promešati  da se mak ravnomerno rasporedi.

3.

Poslužiti toplo. Ovako se može praviti i sa orasima, rogačem, kakaom.

4.

Može se dodati 1-2 kašike mleka da nije previše suvo.