Pečeni mladi krompirići sa sirom
Potrebni sastojci:
-oko 1,5 kg mladog krompira
-oko 100 g krem sira, ili tvrdog sira
-2-3 dl ulja za prženje
-oko 1/2 kafene kašikice soli ( po ukusu )
Priprema:
1.
Mlade krompiriće ne treba ljuštiti, samo dobro oprati i ocediti od vode. Sitnije ostaviti cele, a malo krupnije preseći na pola.
2.
U dublji tiganj ili sud staviti ulje da se greje, na jaču umerenu temperaturu, pa kad je ugrejano ubaciti krompiriće da se peku. Peći ih sve dok lepo ne porumene, a za vreme prženja nekoliko puta pažljivo promešati.
3.
Vaditi rešetkastom kašikom u činiju, posoliti i dobro promešati. Preko njih gore staviti krem sir, ili izrendati tvrdi sir.
4.
Poslužiti uz pečeno meso, pečena jaja, neki sos i salatu po želji.