Keks torta sa jagodama i vanil kremom

Keks torta sa jagodama i vanil kremom
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci:

-oko 420 g piškotica, ili petit beurre keksa

-oko 1 kg jagoda, svežih, ili zamrznutih

-oko 3 dl soka od narandže za natapanje piškotica

Za fil:

-250 g margarina sobne temperature

-150 g šećera u prahu

-1 l mleka za puding

-3 pudinga od vanile

-12 punih kašika šećera za puding

-4 vanil šećera

Za ukrašavanje:

-3 šlaga

-oko 3-4 dl mleka za šlag

Priprema:

1.   Skuvati 3 pudinga u 1 l  mleka sa šećerom i vanil šećerom.  Kada se prohladi dodati šećer u prahu i margarin i mikserom penasto izraditi.

2.   Jagode oprati i ocediti od vode. Manje ostaviti cele, a krupnije iseći na komade. Ostaviti nekoliko sa strane cele za ukrašavanje.

3.   Na veću tacnu, ili u  dublji veći pleh poređati pola količine piškota i sa kašikom gore prelivati sa pola količine soka. Slagati sada pola količine fila i preko poređati pola količine  jagoda. Isti postupak slaganja ponoviti još jednom, s tim što sada piškotice umočiti kratko u sok i tako ređati preko fila.

4.   Šlag umutiti u čvrstu penu i tortu gore ukrasiti sa šlagom i jagodama.

5.   Staviti u frižder da se ohladi, pa onda seći.

6.   Prijatno!