Laka voćna salata od dinje, breskve i kivija
Potrebni sastojci
-1 veća žuta dinja ( oko 1,5 kg )
-5 breskvi
-4-5 kivija
-sok od jedne pomorandže
-2 vanil šećera
-po želji 1-2 kašike smeđeg šećera
-za ukrašavanje malo šlaga, ili sladoleda
Priprema
1.
Dinju preseći i izvaditi sredinu, očistiti od semenki, pa je iseći na kocke i staviti u jednu veću činiju. Breskve i kivi oprati, pa breskve samo iseći, a kivi oljuštiti i iseći na kolutove, ili kocke po želji i dodati u činiju.
2.
Iscediti sok od jedne pomorandže i preliti voće, zatim dodati vanil šećer i sve sastojke lagano promešati.
3.
Salatu od dinja pre posluživanja dobro rashladiti, ostaviti u frižderu barem nekoliko sati, ili preko noći da i voće pusti malo soka i ukusi da se izmešaju. Poslužiti sa malo šlaga, ili sladoleda po želji.
4.
Po želji se može dodati 1-2 kašike smeđeg šećera. Umesto soka od pomorandže može se preliti sa sokom od jednog limuna, ili limete. Odnos voća isto može po želji.
5.
Prijatno!