Laka voćna salata od dinje, breskve i kivija

Laka voćna salata od dinje, breskve i kivija
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-1 veća žuta dinja ( oko 1,5 kg )

-5 breskvi

-4-5 kivija

-sok od jedne pomorandže

-2 vanil šećera

-po želji 1-2 kašike smeđeg šećera

-za ukrašavanje malo šlaga, ili sladoleda

Priprema

1.

Dinju preseći i izvaditi sredinu, očistiti od semenki, pa je iseći na kocke  i staviti u jednu veću činiju. Breskve i kivi oprati, pa breskve samo iseći, a kivi oljuštiti i iseći na kolutove, ili kocke po želji i dodati u činiju.

2.

Iscediti sok od jedne pomorandže i preliti voće, zatim dodati vanil šećer i sve sastojke lagano promešati.

3.

Salatu od dinja pre posluživanja dobro rashladiti, ostaviti u frižderu barem nekoliko sati, ili preko noći da i voće pusti malo soka i ukusi da se izmešaju. Poslužiti sa malo šlaga, ili sladoleda po želji.

4.

Po želji se može dodati 1-2 kašike smeđeg šećera. Umesto soka od pomorandže može se preliti sa sokom od jednog limuna, ili limete. Odnos voća isto može po želji.

5.

Prijatno!