Rolovana pileća džigerica sa slaninom u rerni

Rolovana pileća džigerica sa slaninom u rerni
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-500 g pileće džigerice

-oko 350 g dimljene slanine, isečene na tanke listove

-so, vegeta i biber po potrebi

-3-4 kašike ulja

Priprema

1.  Džigericu odvojiti od srca nožem i ako su veće iseći na pola, ili ostaviti cele. Staviti u jednu činiju i  premazati ih mešavinom začina.

2.  Dimljenu slaninu iseći na tanke režnjeve i poređati ih na dasku, pa im odstraniti kožuru. Zatim na slaninu staviti džigericu i uviti ih.

3.  Tako pripremljene džigerice poređati u pleh koji je obložen papirom za pečenje, pri tom paziti da spoj slanine bude okrenut nadole.

4.  Preliti ih sa nekoliko kašika ulja i staviti da se peku na 220 stepeni oko 25 minuta, odnosno dok ne porumene.

5.  Ako nema dovoljno slanina onda ostatak džigerice, a i srca ubaciti u pleh između da se peku.

6.  Poslužiti ih sa pire krompirom, prelivenim sa sokom od pečenja i sa salatom po želji.