Rolovana pileća džigerica sa slaninom u rerni
Potrebni sastojci
-500 g pileće džigerice
-oko 350 g dimljene slanine, isečene na tanke listove
-so, vegeta i biber po potrebi
-3-4 kašike ulja
Priprema
1. Džigericu odvojiti od srca nožem i ako su veće iseći na pola, ili ostaviti cele. Staviti u jednu činiju i premazati ih mešavinom začina.
2. Dimljenu slaninu iseći na tanke režnjeve i poređati ih na dasku, pa im odstraniti kožuru. Zatim na slaninu staviti džigericu i uviti ih.
3. Tako pripremljene džigerice poređati u pleh koji je obložen papirom za pečenje, pri tom paziti da spoj slanine bude okrenut nadole.
4. Preliti ih sa nekoliko kašika ulja i staviti da se peku na 220 stepeni oko 25 minuta, odnosno dok ne porumene.
5. Ako nema dovoljno slanina onda ostatak džigerice, a i srca ubaciti u pleh između da se peku.
6. Poslužiti ih sa pire krompirom, prelivenim sa sokom od pečenja i sa salatom po želji.