Hrskavi pečeni krompirići iz tiganja
Potrebni sastojci:
-oko 1kg mladog krompira, ili belog krompira
-so, biber i vegeta , po ukusu
-nekoliko kašika ulja
Priprema:
1. Mlade krompiriće dobro oprati i skuvati sa ljuskom u posoljenoj vodi, oko 20 minuta. Krompirići treba da budu manji, otprilike jednake veličine.
2. Kada je krompir skuvan procediti od vode i ostaviti da se malo prohladi i ocedi na papirnom ubrusu. Mogu se i ranije obariti nekoliko sati, a peći ih onda za ručak.
3. Preseći ih na pola i posoliti odozgore, a mogu se posuti i sa malo bibera i vegete po ukusu.
4. U tiganj sipati malo ulja, samo da pokrije dno, pa ugrejati na jaču umerenu temperaturu. Ubaciti odmah krompiriće i peći ih oko 10 minuta dok ne porumene i ne budu hrskavi. Za vreme pečenja ih nekoliko puta okrenuti da se jednako prepeku sa svih strana.
5. Vaditi rešetkastom kašikom i poslužiti uz pečenje i salatu po želji.
6. Na ovaj način se može pripremati i krompir koji nije mlad, samo da su manje veličine i da imaju tanku ljusku.
7. Prijatno!