Hrskavi pečeni krompirići iz tiganja

Hrskavi pečeni krompirići iz tiganja
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci:

-oko 1kg mladog krompira, ili belog krompira

-so, biber i vegeta , po ukusu

-nekoliko kašika ulja

Priprema:

1.   Mlade krompiriće dobro oprati i skuvati sa ljuskom u posoljenoj vodi, oko 20 minuta. Krompirići treba da budu manji, otprilike jednake veličine.

2.   Kada je krompir skuvan procediti od vode i ostaviti da se malo prohladi i ocedi na papirnom ubrusu. Mogu se i ranije obariti nekoliko sati, a peći ih onda za ručak.

3.   Preseći ih na pola i posoliti odozgore, a mogu se posuti i sa malo bibera i vegete po ukusu.

4.   U tiganj sipati malo ulja, samo da pokrije dno, pa ugrejati na jaču umerenu temperaturu. Ubaciti odmah krompiriće i peći ih oko 10 minuta dok ne porumene i ne budu hrskavi. Za vreme pečenja ih nekoliko puta okrenuti da se jednako prepeku sa svih strana.

5.   Vaditi rešetkastom kašikom i poslužiti uz pečenje i salatu po želji.

6.   Na ovaj način se može pripremati i krompir koji nije mlad, samo da su manje veličine i da imaju tanku ljusku.

7.   Prijatno!