Pita sa breskvama

Pita sa breskvama
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-120 g maslaca, ili margarina sobne temperature

-140 g šećera u prahu

-3 jaja

-140 g brašna

-1 ravna kafena kašikica praška za pecivo

-rendana kora od jednog limuna

-2 vanil šećera

-7-8 bresaka srednje veličine

Priprema

1.  Maslac, šećer u prahu i vanil šećer izmutiti penasto. Dodavati jedno, po jedno jaje mešajući, pa zatim dodati brašno, prašak za pecivo i rendanu limunovu koru.

2.  Testo sipati u okrugli kalup za tortu, ili u malu tepsiju, koja je obložena papirom za pečenje, ili namazana maslacem i posuta sa malo brašna. Izravnati gornju površinu.

3.  Breskve oprati, ocediti od vode, pa sa korom zajedno seći na veće komade, deblje kriške i poređati u krugove na testo. Breskve treba da prekriju celu površinu pite, samo malo razmaka ostaviti između njih prilikom ređanja.

4.  Peći na 2oo stepeni 30 minuta, sve dok pita ne dobije lepu boju i testo bude dobro ispečeno.

5.  Posuti sa šećerom u prahu i seći kada se ohladi.