Domaći gulaš sa junećim i svinjskim mesom

Domaći gulaš sa junećim i svinjskim mesom
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci:

-600 g junećeg mesa bez kosti

-600 g svinjskog mesa bez kosti

-6 velikih glavica crnog luka

-2 čena belog luka

-2 šargarepe

-1 koren peršuna

-peršunov list

-2 pune kafene kašikice crvene slatke paprike

-1/4 kašikice ljute crvene paprike

-2 ravne kašikice soli

-2 pune kašikice vegete

-1/2 kašikice bibera

-oko 3 kašike ulja

-oko 7-8 dl vode, po potrebi da ima željenu gustinu

 

Priprema:

1.  Povrće očistiti, oprati, pa crni i beli luk iseći na sitne kockice, a šargarepu i peršun na kolutove. Meso iseći na kockice.

2.  Sipati u sud malo ulja, pa ubaciti crni i beli luk i još dodati prstohvat soli, pa kratko propržiti nekoliko minuta. Zatim dodati kockice mesa, pa na tihoj vatri dinstati i mešati 10-ak minuta. Posuti crvenom paprikom, dobro promešati i naliti sa pola količine vode. Kada provri ostaviti poklopljeno da vri na tihoj vatri 30-40 minuta. Povremeno promešati i ako je potrebno dolivati po malo vode.

3. Kada se već povrće izdinstalo i meso pomalo omekšalo, doliti još vode do željene gustine. Začiniti, dodati so, vegetu, biber i ljutu papriku, promešati i ostaviti dalje na tihoj vatri da vri poklopljeno još oko 1 sat, sve dok se ne dobije željena gustina i meso dok fino ne omekša. Povremeno promešati i ako treba doliti malo vode. Pred kraj probati i ako treba začiniti po ukusu.

4.  Kada je gulaš gotov može se posuti grubo naseckanim peršunovim listom.

5.  Poslužiti uz baren krompir, testeninu i salatu po želji.