Kremasti grašak sa mlekom

Kremasti grašak sa mlekom
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-0,5 kg očišćenog graška ( svežeg, ili zamrznutog )

-1 mala glavica crnog luka

-2 ravne kašike brašna

-oko 1,5 dl vode

-oko 3 dl mleka

-1-2 kašike peršunovog lista

-1 ravna kafena kašikica soli

-1/2 kašikice šečera

-bibera po ukusu

-2-3 kašike ulja, ili 1 kašika maslaca

Priprema

1.   Crni luk očistiti, oprati i sitno iseckati. Svež grašak očistiti, oprati, ili koristiti za pripremu zamrznut.

2.   U sud sipati malo ulja, ili staviti maslac i na tihoj vatri rastopiti. Zatim dodati iseckan crni luk i kratko propržiti mešajući.

3.   Dodati grašak i malo vode, pa začiniti. Posoliti, pobiberiti, posuti seckanim peršunovim listom i dodati šećer. Na tihoj vatri, poklopljeno dinstati, povremeno mešajući oko 20 minuta.

4.   Kada je grašak omekšao posuti sa brašnom i brzo dobro promešati. Sipati mleko, ali postepeno dodavati mešajući dok se ne postigne željena gustina. Kada provri kuvati 5-10 minuta i za to vreme češće promešati i ako je previše gusto dodati još malo mleka.

5.   Prijatno!