Voćni pirinač u mleku

Potrebni sastojci:
-0,5 l mleka
-0,5 l vode
-9 punih kašika pirinča
-3 pune kašike šećera
-3 vanil šećera
-prstohvat soli
Za ukrašavanje:
-2 breskve ( ili neko drugo voće po izboru )
-1 vanil šećer
-1 kašikica cimeta
Priprema:
1. Mleko i vodu sipati u sud, pa sačekati da provri i dodati šećer i vanil šećer, zatim dobro promešati. Ubaciti pirinač, promešati i kuvati na tihoj temperaturi oko 30-40 minuta. U početku ređe mešati, a kad počne da se zgušnjava sve češće, pa posle toga do kraja mešati polako sve vreme. Pirinač u mleku je gotov kada se dobije fina, kremasta smesa.
2. Sipati u manje činije i ostaviti da se ohladi. Može se odmah posuti mešavinom vanile i cimeta da se rastopi, ili kada se ohladi. Gore poređati voće po izboru. Može se poslužiti odmah kada se ohladi, ili staviti u frižder za kasnije.