Slatki kuvani kupus sa svinjskim krmenadlama

Potrebni sastojci
-Oko 1 kg svinjskih krmenadli
-oko 1,7 kg kupusa
-150-200 g dimljene slanine
-4 srednje glavice crnog luka
-5 punih kašika pirinča
-2 pune kašikice slatke crvene paprike
-1/4 kašikice ljute crvene paprike
-2 ravne kašikice soli
-2 pune kašikice vegete
-1/2 kašikice bibera, ili po ukusu, sveže mleveni biber
-2-3 kašike ulja
-vode 8-9 dl
-seckan peršunov list
Priprema
1. Luk oljuštiti, oprati i iseckati na kockice. Kupus očistiti od spoljnih listova, pa oprati i iseći na veće komade. Meso i slaninu iseći na krupnije komade. U veći sud ( od 4l ) ubaciti iseckan crni luk, meso i slaninu, pa sa nekoliko kašika ulja dinstati na srednjoj vatri oko 10- 15 minuta. Po potrebi dodati nekoliko kašika vode i povremeno promešati.
2. Zatim posuti crvenom paprikom, dobro sve promešati, pa naliti vodom i začiniti. Sačekati da provri, pa smanjiti tiho da vri. Ubaciti 1/2 količine kupusa, blago promešati i pritisnuti u vodu da omekša. Posle 10-ak minuta kada kupus malo omekša ubaciti ostatak isečenog kupusa, dobro pritisnuti u vodu, poklopiti i ostaviti tiho da vri oko 1 sat.
3. Oko 25 minuta pred kraj kuvanja dodati pirinač, promešati i nastaviti kuvanje do kraja. Na kraju dodati seckan peršunov list.
4. Za vreme kuvanja nije potrebno mešati. Pred kraj probati ukus, pa ako treba posoliti i pobiberiti.