Slatki kuvani kupus sa svinjskim krmenadlama

Slatki kuvani kupus sa svinjskim krmenadlama
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-Oko 1 kg svinjskih krmenadli

-oko 1,7 kg kupusa

-150-200 g dimljene slanine

-4 srednje glavice crnog luka

-5 punih kašika pirinča

-2 pune kašikice slatke crvene paprike

-1/4 kašikice ljute crvene paprike

-2 ravne kašikice soli

-2 pune kašikice vegete

-1/2 kašikice bibera, ili po ukusu, sveže mleveni biber

-2-3 kašike ulja

-vode 8-9 dl

-seckan peršunov list

Priprema

1.  Luk oljuštiti, oprati i iseckati na kockice. Kupus očistiti od spoljnih listova, pa oprati i iseći na veće komade. Meso i slaninu iseći na krupnije komade. U veći sud ( od 4l ) ubaciti iseckan crni luk, meso i slaninu, pa sa nekoliko kašika ulja dinstati na srednjoj vatri oko 10- 15 minuta. Po potrebi dodati nekoliko kašika vode i povremeno promešati.

2.  Zatim posuti crvenom paprikom, dobro sve promešati, pa naliti vodom i začiniti. Sačekati da provri, pa smanjiti tiho da vri.  Ubaciti 1/2 količine kupusa, blago promešati i pritisnuti u vodu da omekša. Posle 10-ak minuta kada kupus malo omekša ubaciti ostatak isečenog kupusa, dobro pritisnuti u vodu, poklopiti i ostaviti tiho da vri oko 1 sat.

3.  Oko 25 minuta pred kraj kuvanja dodati pirinač, promešati i nastaviti kuvanje do kraja. Na kraju dodati seckan peršunov list.

4.  Za vreme kuvanja nije potrebno mešati. Pred kraj probati ukus, pa ako treba posoliti i pobiberiti.