Slani uštipci od krompira sa kajmakom

Slani uštipci od krompira sa kajmakom
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-3-4 veća krompira

-7 jako punih kašika brašna ( koliko može da stane na kašiku )

-1 jaje

-1 puna kašika kajmaka ( ili sira )

-oko 10 kašika mleka ( po potrebi )

-1 ravna kašikica soli

-malo sveže mlevenog bibera, po ukusu

-oko 2 dl ulja za prženje

Priprema

1.

Krompir oprati, oljuštiti i izrendati, pa blago iscediti od viška vode i staviti u činiju. Zatim krompiru dodati brašno, jaje, kajmak, mleko, so i biber. Sve sjediniti da se dobije gušća smesa, ali da može kašikom da se vadi.

2.

U tiganj sipati ulje i zagrejati na jaču srednju temperaturu i onda kašikom stavljati testo i peći sa obe strane po 3-4 minuta dok ne porumene.  Prvo sačekati da se ispeče donja strana, pa onda okrenuti na drugu stranu. Pečene uštipke vaditi i stavljati na papirni ubrus.

3.

Poslužiti ih sa prelivom od pavlake, ili uz neku salatu po želji.

4.

Prijatno!