Slani uštipci od krompira sa kajmakom
Potrebni sastojci
-3-4 veća krompira
-7 jako punih kašika brašna ( koliko može da stane na kašiku )
-1 jaje
-1 puna kašika kajmaka ( ili sira )
-oko 10 kašika mleka ( po potrebi )
-1 ravna kašikica soli
-malo sveže mlevenog bibera, po ukusu
-oko 2 dl ulja za prženje
Priprema
1.
Krompir oprati, oljuštiti i izrendati, pa blago iscediti od viška vode i staviti u činiju. Zatim krompiru dodati brašno, jaje, kajmak, mleko, so i biber. Sve sjediniti da se dobije gušća smesa, ali da može kašikom da se vadi.
2.
U tiganj sipati ulje i zagrejati na jaču srednju temperaturu i onda kašikom stavljati testo i peći sa obe strane po 3-4 minuta dok ne porumene. Prvo sačekati da se ispeče donja strana, pa onda okrenuti na drugu stranu. Pečene uštipke vaditi i stavljati na papirni ubrus.
3.
Poslužiti ih sa prelivom od pavlake, ili uz neku salatu po želji.
4.
Prijatno!