Salata od krastavaca sa kiselom pavlakom

Salata od krastavaca sa kiselom pavlakom
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

4-5 krastavaca, 1-2 čena belog luka, 1 ravna kašikica soli, sveže mlevenog bibera po ukusu, sok od jednog limuna, 3 kašike maslinovog ulja i 2 kašike kisele pavlake.

Priprema

1.  Krastavce oprati i oljuštiti ( ili ih pripremati sa korom u zavisnosti od vrste ), pa ih iseći na veće kocke. Beli luk oljuštiti, oprati i iseći na sitne kockice. Sve to staviti u činiju, pa posoliti i pobiberiti po ukusu. Zatim preliti sa ceđenim sokom od jednog limuna i maslinovim uljem i dobro sve izmešati.

2.  Ostaviti u frižderu da odstoji oko 1 sat da krastavci puste sok i da se ukusi izmešaju, pa posle dodati kiselu pavlaku i sve dobro sjediniti.

3.  Poslužiti uz pečena i kuvana jela.