Sočne krmenadle u sosu od pečuraka i pavlake

Sočne krmenadle u sosu od pečuraka i pavlake
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

Za pripremu krmenadli:

-4 svinjskih krmenadli sa kostima ( ili 5-6 komada bez kosti )

-so, vegeta i biber po ukusu

-6 kašika ulja

Za pripremu sosa:

-500 g pečuraka

-3 dl kisele pavlake, ili pavlake za kuvanje

-1 veća glavica crnog luka

-1 kašika maslaca

-sitno seckan peršunov list

-1/2 kašikice vegete, ili 1/2 kocke za supu

-bibera po ukusu

-vode oko 2,5 dl, po potrebi do željene gustine

Priprema

1.  Crni luk oljuštiti, oprati, pa iseći na kockice. Pečurke oprati i iseći na krupnije komade. Meso blago izlupati kuhinjskim čekićem, zatim začiniti mešavinom soli, vegete i bibera. Ispržiti u sudu, ili dubljem tiganju na nekoliko kašika ulja sa obe strane da malo porumene. Smanjiti temperaturu, pa staviti nekoliko kašika vode i poklopljeno krčkati na umerenoj temperaturi oko 20 minuta, a za to vreme jednom okrenuti.

2.  Izvaditi meso na tanjir i ostaviti sa strane. Na preostalo ulje dodati maslac, iseckan crni luk i pečurke i dinstati na srednjoj vatri, mešajući 5 minuta da pečurke puste soka i malo se razdinstaju. Tada dodati vegetu, biber, peršunov list i sipati vode oko 1,5 dl ( vodu dodavati postepeno do željene gustine ), dobro promešati.

3.  Vratiti meso u sud, rasporediti preko pečuraka i ako treba sipati još malo vode. Dinstati 15 minuta, za to vreme nekoliko puta prodrmati sud. Zatim skinuti poklopac i pustiti da ispari višak tečnosti do željene gustine.

4.  Na kraju kašikom dodati na nekoliko mesta između mesa pavlaku i ostaviti još 2-3 minuta da se sve zajedno prokrčka.

5.  Ukrasiti seckanim perčunovim listom i poslužiti uz pečen, ili pire krompir, pirinač, ili testeninu i svežu salatu.