Laka i brza salata sa testeninom i svežim krastavcima
Potrebni sastojci
-250 g testenine
-2-3 svežih krastavaca
-3 paradajza
-3 pune kašike milerama
-oko 50-100 g tvrdog sira
-prstohvat soli i sveže mleveni biber po ukusu
Priprema
1. Krastavce oprati, oljuštiti i iseći na kocke. Paradajz oprati, pa i paradajz i tvrdi sir iseći na kocke, ili na neki drugi oblik, po želji. Nekoliko komada od svega ostaviti sa strane za ukrašavanje.
2. Testeninu skuvati u slanoj vodi, procediti, ohladiti sa hladnom vodom i staviti u činiju. Preliti sa mileramom, pa dodati krastavce, paradajz i sir, prstohvat soli i bibera po ukusu. Sve blago izmešati, pa probati i još po ukusu, ako je potrebno dodati malo soli i bibera.
3. Ukrasiti sa kolutovima paradajza i kockama sira, pa ohladiti u frižderu i poslužiti.