Laka i brza salata sa testeninom i svežim krastavcima

Laka i brza salata sa testeninom i svežim krastavcima
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-250 g testenine

-2-3 svežih krastavaca

-3 paradajza

-3 pune kašike milerama

-oko 50-100 g tvrdog sira

-prstohvat soli i sveže mleveni biber po ukusu

Priprema

1.  Krastavce oprati, oljuštiti i iseći na kocke. Paradajz oprati, pa i paradajz i tvrdi sir iseći na kocke, ili na neki drugi oblik, po želji. Nekoliko komada od svega ostaviti sa strane za ukrašavanje.

2.  Testeninu skuvati u slanoj vodi, procediti, ohladiti sa hladnom vodom i staviti u činiju. Preliti sa mileramom, pa dodati krastavce, paradajz i sir, prstohvat soli i bibera po ukusu. Sve blago izmešati, pa probati i još po ukusu, ako je potrebno dodati malo soli i bibera.

3.  Ukrasiti sa kolutovima paradajza i kockama sira, pa ohladiti u frižderu i poslužiti.