Čokoladna keks torta sa bananama

Potrebni sastojci
-700 g keksa petit beurre
-120 g kokosovog brašna ( ili pržen i samleven lešnik, ili orasi )
-150 g šećera
-60 g kakaoa
-300 ml vode
-150 g maslaca
-2 vanil šećer
-4 kašike ruma
-4-5 banana
Za glazuru:
-250 ml slatke pavlake
-150-200 g čokolade za kuvanje
Priprema
1. Keks izlomiti na sitnije komade, ali ne previše sitne i ubaciti u jednu veću činiju. Dodati kokos, manju količinu odvojiti za posipanje torte, pa sve izmešati.
2. U jedan manji sud staviti šećer, vanilin šećer, kakao, maslac i rum, pa dodati vodu i na srednjoj vatri kuvati oko 5 minuta. Za vreme kuvanja nekoliko puta promešati da se ne zalepi za dno. Fil ostaviti malo da se prohladi, oko 10 minuta, pa preliti preko keksa i promešati kašikom.
3. U veći kalup za tortu, ili u dublji okrugli pleh prebaciti pola količine keksa i dobro utapkati, pritiskati kašikom. Banane preseći po dužini i tako ih rasporediti preko keksa da pokriju celu površinu. Dodati ostatak smese od keksa i ponovo dobro utapkati, da se dobije jedna ravna površina. Dok se kuva glazura tortu staviti u frižder.
4. U sud sipati slatku pavlaku, odmah dodati izlomljenu čokoladu i staviti da se greje na tihu vatru. Grejati samo malo, koji minut da se pavlaka malo ugreje da se čokolada može istopiti. Mešati sve vreme i paziti da pavlaka ne provri. Čim se čokolada istopi glazura je gotova, pa onda isključiti ringlu.
5. Tortu preliti sa čokoladnom glazurom i ukrasiti sa kokosom. Ostaviti u frižderu 3-4 sata da stegne.
6. Umesto banane torta može da se priprema i sa nekim drugim voćem. Za pripremanje glazure može se kombinovati mlečna čokolada i čokolada za kuvanje.