Rolovana piletina sa slaninom i suvim šljivama iz rerne

Rolovana piletina sa slaninom i suvim šljivama iz rerne
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-500 g pilećeg filea ( belog mesa )

-200 g suvih šljiva bez koštica

-oko 200 g dimljene slanine ( dugačke, tanko isečene )

-so, vegeta i biber po ukusu

-malo ulja

Priprema

1.  Uključiti rernu na 250 stepeni da se greje.

2.  Pileće belo meso iseći na tanje šnicle, pa izlupati kuhinjskim čekićem, zatim posoliti i pobiberiti.

3.  Na kuhinjskoj dasci poređati slaninu i odseći im kožuru. Na jedno, ili dva parčeta slanine staviti jedno parče belog mesa. Na jedan kraj mesa poređati 3-4 suve šljive ( ako je veće parče mesa puniti sa više šljiva ) i sve zajedno čvrsto uvijati.

4.  U manji pleh staviti papir za pečenje, pa poređati meso tako da sastav bude okrenut prema dole. Preliti sa nekoliko kašika ulja i staviti da se peče na 250 stepeni. Peći oko 30-35 minuta, odnosno dok ne porumeni. Po potrebi se može meso pred kraj pečenja okrenuti da i donja strana jače porumeni.

5.  U pleh se oko mesa može pobacati krompir isečen na krupnije komade, začiniti sa vegetom i preliti sa nekoliko kašika ulja. Krompir za vreme pečenja ne treba okretati.

6.  Poslužiti uz pečen, ili pire krompir, uz neki sos i salatu po želji.