Rolovana piletina sa slaninom i suvim šljivama iz rerne

Potrebni sastojci
-500 g pilećeg filea ( belog mesa )
-200 g suvih šljiva bez koštica
-oko 200 g dimljene slanine ( dugačke, tanko isečene )
-so, vegeta i biber po ukusu
-malo ulja
Priprema
1. Uključiti rernu na 250 stepeni da se greje.
2. Pileće belo meso iseći na tanje šnicle, pa izlupati kuhinjskim čekićem, zatim posoliti i pobiberiti.
3. Na kuhinjskoj dasci poređati slaninu i odseći im kožuru. Na jedno, ili dva parčeta slanine staviti jedno parče belog mesa. Na jedan kraj mesa poređati 3-4 suve šljive ( ako je veće parče mesa puniti sa više šljiva ) i sve zajedno čvrsto uvijati.
4. U manji pleh staviti papir za pečenje, pa poređati meso tako da sastav bude okrenut prema dole. Preliti sa nekoliko kašika ulja i staviti da se peče na 250 stepeni. Peći oko 30-35 minuta, odnosno dok ne porumeni. Po potrebi se može meso pred kraj pečenja okrenuti da i donja strana jače porumeni.
5. U pleh se oko mesa može pobacati krompir isečen na krupnije komade, začiniti sa vegetom i preliti sa nekoliko kašika ulja. Krompir za vreme pečenja ne treba okretati.
6. Poslužiti uz pečen, ili pire krompir, uz neki sos i salatu po želji.