Sutlijaš sa čokoladom

Potrebni sastojci
-30 g maslaca
-9 punih kašika pirinča
-7,5 dl mleka
-2,5 dl vode
-3 pune kašike šećera
-2 vanil šećera
-prstohvat soli
-rendana kora od jednog limuna
-50-100 g čokolade ( mlečna, ili čokolada za kuvanje po želji )
Priprema
1. U jedan sud staviti maslac i na tihoj vatri rastopiti, pa dodati pirinač i nekoliko puta promešati sa maslacem. Sipati mleko i vodu i dodati ostale sastojke, osim čokolade, pa dobro promešati. Kuvati na srednjoj vatri, uz često mešanje, a već kad počinje da se zgušnjava mešati sve vreme.
2. Kuvati oko 30-40 minuta i kada je pirinač već upilo mleko i smesa se zgusnula dodati izlomljenu čokoladu i promešati.
3. Pirinač u mleku podeliti u 4 manje činije i kada se ohladi ukrasiti sa krupno rendanom čokoladom. Može se odmah poslužiti, ili ostaviti u frižderu za kasnije.
4. Pirinač se po želji može kuvati i samo u mleku, bez dodatka vode, onda je za pripremu potrebno 1 l mleka.