Jeftin ručak-brza paradajz čorba sa kobasicama

Jeftin ručak-brza paradajz čorba sa kobasicama
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-1 l paradajz soka

-1 l vode

-oko 400 g dimljene sušene kobasice

-1 mala glavica crnog luka

-2-3 kašike ulja

-prstohvat origana

-2 ravne kašikice soli

-1 ravna kašikica vegete

-1 ravna kašika šećera

-sveže mleveni biber po ukusu

-1 puna kašikica crvene paprike

-na vrh kašikice ljute čili paprike, po želji

-1 vezica peršunovog lista

-3-4 kašike tarane, ili druge testenine po želji

Priprema

1.  Kobasice oprati ( može se i skinuti omotač ), pa iseći na krupnije kolutove. Crni luk oljuštiti, oprati i sitno iseckati.

2.  U sud ubaciti kobasice, crni luk i sipati nekoliko kašika ulja i na tihoj vatri, mešajući samo kratko propržiti 1-2 minuta.

3.  Naliti vodom i paradajz sokom, pa začiniti i dodati seckan peršunov list. Kada provri na tihoj vatri kuvati poklopljeno 20 minuta.

4.  Zatim u čorbu ubaciti nekoliko kašika tarane, dobro promešati i kuvati još 5-10 minuta. Umesto tarane može se dodati i neka druga testenina, ili pirinač po želji. Kada je čorba skuvana još ukrasiti sa seckanim peršunovim listom.

5.  Pored čorbe poslužiti tost hleb, ili suv hleb prepečen. Na hleb staviti malo isitnjenog sitnog sira, nekoliko kapi limunovog soka i blago posoliti i pobiberiti.