Mekane domaće kifle za užinu

Mekane domaće kifle za užinu
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-500 g brašna

-3 dl mlakog mleka

-30 g maslaca ( ili margarina ), sobne temperature

-30 g svežeg kvasca

-2 ravne kašikice soli

-0,5 kašikice šećera

Za premazivanje kifli:

-1 jaje

-30-40 g margarina podeliti i staviti gore na kifle

Priprema

1.  U činiju staviti brašno, dodati so, šećer, rukom izmrvljen kvasac, omekšao maslac u komadićima i zatim sipati na sve to mlako mleko. Testo dobro izraditi rukom u činiji, pa ako je previše mekano i lepljivo dodati još malo brašna, ali da ostane mekano testo.

2.  Radnu površinu posuti brašnom i tu još malo izraditi testo. Ne treba ostaviti da nadođe, nego odmah podeliti na dva dela. Oba dela razviti u krug , ali da testo ne bude previše tanko, da ima debljinu oko 0,5 cm. Krugove iseći na 6 jednakih trouglova i svaki trougao urolati.

3.  Poređati kifle u pleh koji je obložen papirom za pečenje i svaku kiflu saviti u oblik polumeseca. Jaje izlupati viljuškom i premazati kifle sa jajima, pa na svaku kiflu staviti po parče margarina.

4.  Uključiti rernu na 200 stepeni da se greje i kifle ostaviti u plehu da odstoje sve dok se rerna ne ugreje. Peći ih oko 20 minuta, sve dok lepo ne porumene.

5.  Kifle se mogu još pre pečenja gore malo blago posoliti i posuti susamom.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *