Hrskavi i fini pohovani pileći štapići od belog mesa
Potrebni sastojci
-500 g pilećeg filea ( belog mesa bez kosti )
-3 jaja
-3 kašike kukuruznog brašna
-3 kašike brašna
-so, vegeta i biber po ukusu
-2-3 dl ulja za prženje
Priprema
1.
Piletinu, koja treba da ima debljinu oko 1 cm, iseći na štapiće, pa začiniti mešavinom začina.
2.
U dve posebne činije odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrstu penu. U žumanca dodati kukuruzno brašno i sve dobro sjediniti, zatim dodati penu od belanaca i sve blago promešati.
3.
U dublji tiganj sipati ulje i zagrejati na srednju jaku temperaturu. Svaki komad mesa uvaljati prvo u brašno, a zatim u pripremljenu smesu od jaja i spuštati u dobro zagrejano ulje da se prži. Kada štapići porumene sa obe strane smanjiti temperaturu na tihu i okretati ih na svakih 5 minuta.
4.
Peći ih oko 15 minuta, do zlatno žute boje. Pečenu piletinu izvaditi na upijajući papir i toplo poslužiti uz pire krompir i salatu po želji.
5.
Prijatno!