Hrskavi i fini pohovani pileći štapići od belog mesa

Hrskavi i fini pohovani pileći štapići od belog mesa
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-500 g pilećeg filea ( belog mesa bez kosti )

-3 jaja

-3 kašike kukuruznog brašna

-3 kašike brašna

-so, vegeta i biber po ukusu

-2-3 dl ulja za prženje

Priprema

1.

Piletinu, koja treba da ima debljinu oko 1 cm, iseći na štapiće, pa začiniti mešavinom začina.

2.

U dve posebne činije odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrstu penu. U žumanca dodati kukuruzno brašno i sve dobro sjediniti, zatim dodati penu od belanaca i sve blago promešati.

3.

U dublji tiganj sipati ulje i zagrejati na srednju jaku temperaturu. Svaki komad mesa uvaljati prvo u brašno, a zatim u pripremljenu smesu od jaja i spuštati u dobro zagrejano ulje da se prži. Kada štapići porumene sa obe strane smanjiti temperaturu na tihu i okretati ih na svakih 5 minuta.

4.

Peći ih oko 15 minuta, do zlatno žute boje. Pečenu piletinu izvaditi na upijajući papir i toplo poslužiti uz pire krompir i salatu po želji.

5.

Prijatno!