Savršeno pečeni pileći bataci sa pečurkama i pivom u rerni

Savršeno pečeni pileći bataci sa pečurkama i pivom u rerni
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

-4 većih komada pilećih bataka sa karabatkom

-oko 300-400 g pečuraka

-3 čena belog luka

-1 kašika senfa

-oko 1,5 dl piva

-so, vegeta i biber po ukusu

-1 ravna kašikica crvene slatke paprike

-po želji na vrh kašikice čili paprike

-malo ulja

Priprema

1.  Batake oprati, ocediti od vode, pa staviti u činiju i začiniti mešavinom začina od soli, vegete i bibera. Beli luk očistiti, oprati, pa sitno iseći , ili izgnječiti. U šolji izmešati senf, beli luk i crvenu papriku, pa batake dobro utrljati sa tom mešavinom. Pokriveno držati u frižderu barem 1 sat.

2.  U međuvremenu oprati pečurke i posoliti i pobiberiti.

3.  U dublji pleh staviti papir za pečenje, poređati batake i preliti sa malo ulja i sa pola količine piva. Staviti da se peče na 220-250 stepeni.

4.  Kada gornja strana porumeni, meso okrenuti i ubaciti oko mesa pečurke. Politi meso sa ostatkom piva i vratiti u rernu da se peče dalje.

5.  Tokom pečenja dva, tri puta još prelivati batake i pečurke sa sokom od pečenja. Peći ih oko 60 minuta, sve dok bataci lepo ne porumene.

6.  Poslužiti sa krompirom i salatom po želji.