Jednostavna i brza pizza

Jednostavna i brza pizza
Podelite sa dragim osobama

Potrebni sastojci

Za testo:

-500 g brašna

-20 g kvasca

-80 g margarina

-3 dl mlake vode ( ili mleka )

-1 puna kašikica soli

-pola kašikice šećera za kvasac

Za nadev:

-nadev, po ukusu ( suvi vrat, slanina, kulen, sir, krastavci, jaje, a i takođe količina po želji )

-oko 8 kašika kečapa ( po potrebi )

-1 kašikica origana

Priprema

1.

Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.

Brašno staviti u činiju, posoliti i promešati. Zatim izmrviti kvasac u 1 dl mlake vode i sa šećerom promešati. Kada nadođe kvasac sipati u brašno, pa sipati ostatak vode i ubaciti margarin u komadićima. Sve zajedno još dobro izraditi testo rukom. Prebaciti na pobrašnjen sto, izraditi još jednom i  dodati malo brašna ako se lepi previše, ali da ostane meko testo.

2.

Testo ostaviti sa strane dok se pripremi nadev da odstoji oko 15 minuta pokriveno. Izrendati sir, ili jednostavno iseći na komade i iseći i ostale sastojke za nadev.

3.

U tepsiju staviti papir za pečenje, ili samo namazati sa margarinom. Testo podeliti na 2 dela, jer od ove količine ima dovoljno testa za dva pleha srednje veličine. Dobro pobrašniti testo na stolu, sa obe strane i rukom razvući koliko se može, zatim prebaciti u pleh i samo rukom razvući i dobro stisnuti na dno.

4.

Namazati kečapom, posuti origanom, rasporediti nadev gore i posuti rendanim, ili komadićima sira.

5.

Staviti da se peče na 200 stepeni oko 15 minuta i kada sir blago porumeni i ivice testa se odvoje od pleha, pica je gotova.